Albire dentară – Mituri şi Adevăr

Albire dentară profesională

Albire dentară – Mituri şi Adevăr

O dantură estetică te transformă într-o persoană încrezătoare, care nu ratează nici o ocazie pentru a împărţi zâmbete. La polul opus, un aspect neplăcut al dinţilor te poate face să fii rezervat în zâmbete. Te-ai gândit de multe ori să apelezi la procedura de albire dentară profesională, însă ai auzit atât păreri pro, cât şi contra, din partea apropiaţilor tăi, încât nu ştii care ar putea fi decizia înţeleaptă. De aceea, în acest articol vom vorbi pe larg despre această procedură şi vom stabili unde începe adevărul şi unde se sfârşesc miturile.

1. Mituri şi adevăr despre procedura de albire dentară

De-a lungul timpului, au apărut diferite mituri legate de albirea dentară profesională, care pot crea o imagine falsă despre ce înseamnă şi ce rezultate aduce această procedură. Pentru a înţelege care este adevărul, vom dezbate câteva dintre aceste mituri.

 

Mit 1: Albirea dentara sensibilizează puternic dinţii şi slăbeşte smalţul

FALS. Unul dintre cele mai răspândite mituri despre albirea dentară profesională este că ar crea sensibilitate dentară şi ar slăbi smaţul. Nu trebuie să îţi faci griji în legătură cu aceste probleme,  deoarece albirea dentară profesională realizată corent în clinici de încredere nu afectează smalţul. Pacienţii care prezintă înainte de această procedură o sensibilitate dentară pot avea mici probleme pentru care medicul stomatolog va stabili un tratament, iar neplăcerile vor dispărea.

 

Mit 2: Efectul albirii dentare durează mult prea puţin.

FALS. Efetul albirii dentare poate dura până la 2 ani. Ţine de fiecare pacient câtă atenţie oferă pentru îngrijirea danturii sale, încât să păstreze rezultatele pentru cât mai mult timp.

 

Mit 3: Nu vei mai avea voie să bei cafea sau vin roşu.

FALS. Într-adevăr, cafeaua, vinul roşi şi alte tipuri de băuturi sau alimente contribuie la îngălbenirea dinţilor. Asta nu înseamnă neapărat că nu vei mai avea voie să bei niciodată cafea sau vin, ci că trebuie să fii mai atent în legătură cu periajul dentar sau măcar să te clădeşti cu apă de gură, după ce le consumi.

 

Mit 4: Albirea dentară profesională doare

FALS. Albirea profesională nu doare. Pot apărea neplăceri doar în cazul în care pacientul prezintă probleme dentare, însă într-o clinică sigură aceste probleme vor fi rezolvate înainte de a fi realizată procedura de albire. Prin urmare, nu vor fi experimentate dureri.

 

2. Albire dentară profesională vs. Albire dentară acasă

Produsele sau remediile pentru albire dentară care pot fi folosite acasă nu dau rezultate optime. Mai mult decât atât, pot duce la efecte nedorite asupra sănătăţii danturii tale. Prin urmare, principalul avantaj al albirii dentare profesionale este faptul că vei fi pe mâinile unui specialist, care va face totul într-un mediu sigur şi îţi va oferi exact rezultatele pe care ţi le doreşti. Iar încă un avantaj de necombătut este faptul că vei putea vedea rezultatele imediat, comparativ cu procedurile care pot fi realizate acasă.

Art Implant procedură albire dentara

3. Pregătirea pentru procedura de albire dentară profesională

Albirea dentară profesională reprezintă o modalitate eficientă de redare a nuanţei naturale de alb a dinţilor. Poţi apela la această procedură atunci când ai observat că de-a lungul timpului dinţii tăi au căpătat o nuanţă gălbuie. Acest lucru se întâmplă din cauza a diverşi factori precum ar fi fumul de ţigară, cafeaua, sucurile sau diferite alimente.

Cu toate acestea, e nevoie mai întâi de o vizită la medicul stomatolog, care va stabili dacă dinţii tăi sunt pregătiţi pentru procedura de albire dentară sau au nevoie mai întâi de detartraj, tratarea cariilor sau a altor probleme. În plus, albirea dentară funcţionează doar pe dinţii naturali, neputându-se realiza pe coroanele dentare. Odată ce toate problemele au fost rezolvate, se poate trece la albirea propriu-zisă.

Cabinet stomatologic - albire dentară

4.Tehnici de albire dentară profesionale

La Art Implat poţi beneficia de două tehnici: Albirea dentară profesională cu LAMPA (BEYOND) şi Albirea dentară profesională cu LASER, albele fiind tehnici foarte sigure şi eficiente.

Albirea dentară profesională cu LAMPA (BEYOND)

Albirea dentară profesională cu lampa se face prin activarea gelului de albire printr-o sursă de lumină albastră puternică. Această procedură se realizează în două aplicări, fiecare aplicare durând câte 20 de minute, iar efectul de albire după o singură şedinţă poate fi de până 8 sau chiar 14 nuanțe.

Albirea dentară profesională cu LASER

În cazul albirii prin laser, procedura este sigură, simplă şi rapidă.  Tehnica implică aplicarea unui gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen pe dinţi, care va fi activat de laser. Acest laser a fost dezvoltat special pentru cabinetele stomatologice şi se numără printre cele mai bune dispositive medicale pentru albire.

Mai mult decât atât, este medota cea mai puţin invazivă de albire a dinţilor şi nu profoacă durere. Făcând o comparaţie cu albirea dentară realizată prin lampă, un avantaj este reducerea timpului, şedinţa ţinând doar 20 de minute. Iar un alt avantaj este faptul că smalţul este penetrat mai rapid de gelul pentru albire.

 

5. Ce rezultate aduce procedura de albire dentară

Rezultatele diferă în funcţie de gradul de îngălbenire a danturii fiecărui pacient. Cu toate acestea, garantăm pentru rezultate uimitoare care se fac vizibile după numai 30 de minute. În cadrul unei sigure şedinţe dinții se vor albi până la 8 sau chiar 14 nuanțe, iar aceste rezultate pot dura până la 1 sau 2 ani, în funcţie de îngrijirea pe care o acordaţi danturii după realizarea acestei proceduri.

Art Implant rezultat Albire Dentara

Vezi mai multe rezultate de albire dentară aici.

 

6. Menţinerea efectelor obţinute prin procedura de albire dentară

După ce ai trecut prin această procedură de albire dentară, îţi doreşti să păstrezi rezultatele pentru cât mai mult timp. Pentru a te bucura de un zâmbet perfect pe o perioadă îndelungată, ai grijă la următorii factori:

Fumatul

Fumul de ţigară poate îngălbeni dinţii mai repede decât ai crede.

Cafeaua sau ceaiul negru

În general, băuturile închise la culoare duc la afectarea nuanţei de alb a dinţilor. Dacă să renunţi la cafea nu este un lucru pe care ţi-l poţi permite, un mic secret pentru a avea grijă de dinţii tăi este să o diluezi cu lapte. În schimb, trebuie să ai mare grijă la consumul de ceai negru.

Vinul

Chiar dacă alegi să consumi vin alb, cu gândul că albul dinţilor tăi nu va avea de suferit, trebuie să ştii că atât vinul roşu, cât şi vinul alb duc la îngălbenirea treptată a dinţilor. Într-adevăr, vinul roşu afectează mai mult din acest punct de vedere, însă vinul alb provoacă şi sensibilitate dentară.

Băuturile carbogazoase şi energizante

Aceste tipuri de băuturi nu doar că duc la îngălbenirea dinţilor, dar provoacă şi multe alte afecţiuni dentare, precum sensibilitate, afectarea smalţului sau producerea cariilor. Prin urmare, încearcă să le eviţi pe cât posibil.

Sucurile naturale din fructe

Deşi la o primă analiză poate te-ai gândi că doar băuturile care conţin acid ar putea să îţi afecteze albul dinţilor, trebuie să ştii că trebuie să fii atent chiar şi la sucurile naturale din fructe. Băuturile obţinute prin stoarcerea strugurilor, rodiei sau afinelor vor fi foarte pigmentate, reprezentând un factor colorant. Poţi rezolva această problemă prin consumul acostor sucuri cu paiul.

Oţetul balsamic

Otetul balsamic prezintă o aciditate mare, care este nocivă pentru smalţul dinţilor. Cu toate acestea, dacă îl consumi cu salată verde, aceasta din urmă crează o peliculă protectoare pe dinţi.

Murături şi sosuri

Atunci când consumi murături şi sosuri precum ketchup-ul, porii din smalţul dinţilor se deschid. Acest lucru duce la îngălbenirea uşoară a dinţilor. Un alt sos la care trebuie să ai grijă este sosul de soia.

Fructele de pădure

Fructe precum afinele, zmeura şi chiar şi ciresele contribuie la îngălbenirea dinţilor. În acest caz te poţi spăla pe dinţi după ce le consumi sau îţi poţi clăti gura cu apă de gură.

Dulciurile

Nu este un secret că dulciurile nu sunt favorabile pentru dinţi. Prin urmare, după ce ţi-ai albit dinţii, poate te vei gândi de două ori înainte să le consumi.

Iar dacă până acum nu consumai mere şi morcovi, trebuie să ştii că aceste alimente cu aciditate medie pot avea un efect de albire a dinţilor.

Prin urmare, pentru a menţine cât mai mult efectele obţinute prin albirea dentară profesională, trebuie să ai grijă la toţi factorii de îngălbenire enumeraţi mai sus. Însă, trebuie să acorzi o importanţă desăvârşită şi igienei detare. Mergi în continuare la consult şi realizează un detartraj după o anumită perioadă, la sfatul medicului tău stomatolog.

 

O persoană plină de încredere este o persoană zâmbitoare, iar o persoană zâmbitoare va fi mereu în centrul atenţiei şi se va bucura de admiraţia celor din jur. Transformă dantura în atuul tău şi profită de orice ocazie pentru a zâmbi. La Art Implant te aşteptăm într-un mediu sigur, unde te vei simţi în siguranţă şi de unde vei pleca plin de încredere şi mulţumit de rezultatele obţinute.

Dacă te-ai hotărât să apelezi la procedura de albire dentară profesională, aşteptăm să te programezi la tel.: 021.321.11.11 / 0731.321.111; apoi te aşteptăm la adresa: Bld. Corneliu Coposu, Nr. 35, Etaj 1, Bucureşti, Sect.3.

Intră aici pentru lista de preţuri stomatologice Art Implant.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp