Alegerea unui aparat dentar in Bucuresti

Alegerea unui aparat dentar in Bucuresti

O dantura incompleta nu afecteaza numai partea estetica a individului, ci este un aspect medical ce trebuie luat in calcul atunci cand alegem un aparat dentar in Bucuresti. Dintii strambi sau cei lipsa pot duce la afectarea gingiei si a dintilor invecinati, daca nu se actioneaza asupra acestora. La Art Implant oferim o gama larga de aparate ortodontice adaptate oricarei persoane, indiferent de varsta. Fie ca vorbim de copii, adolescenti, adulti sau oameni in varsta, montarea aparatului ortodontic, este cea mai eficienta solutie in corectarea danturii.

Ce este un aparat dentar si ce presupune montarea acestuia.

Evolutia tehnologica in domeniul stomatologic, a facut ca aparatele clasice din metal sa fie inlocuite cu alte aparate mult mai usoare, mai subtiri si mai atragatoare. Astfel, pacientul se poate bucura de libertate de miscare, de masticatie si de dictie fara problemele cauzate de aparatele greoaie din trecut.

aarat dentar in Bucuresti

In plus, la Art Implant, exista posibilitatea montarii aparatului in spatele arcadei, facandu-l practic invizibil. Cu gama noastra de aparate ortodontice, pacientii beneficiaza de un look impecabil, dar si de o dantura sanatoasa. Montarea aparatului dentar se face in urma unui consult stomatologic, dupa care se stabileste tipul de aparat indicat, si perioada de corectare a danturii. Aparatul clasic este format din 4 componente:

 • Bracketi – piese alcatuite din ceramica, metal, plastic sau safir, ce vin lipite pe dinte cu ajutorul unui adeziv special.
 • Arc – aceasta este sarma care pune presiune pe dinti si uneste bracketii intre ei.
 • Ligatura – este portiunea care uneste bracketii de arc si care are mai multe grade de flexibilitate, dupa pacient.
 • Banda elastica – este o componenta optionala, menita sa controleze miscarea maxilarului pentru a stabili un anumit unghi de deschidere a gurii.

Tipuri de aparate dentare:

 1. Aparat dentar metalic

Acesta este unul din aparatele clasice ortodontice ce poate fi montat pe toata latimea gurii, pe maxilar sau pe mandibula. Aparatul nu afecteaza felul in care pacientul vorbeste sau mesteca. Este un aparat vizibil la exterior cu rezultate vizibile inca din primele luni. In functie de dantura fiecarui pacient, se stabileste o perioada de corectare.

 1. Aparat dentar incognito

Acest model este unul revolutionar care imbina comoditatea unui aparat modern cu eficienta unui aparat clasic. Spre deosebire de aparatul clasic, acesta nu afecteaza look-ul pacientului. Aparatul dentar este montat in spatele dintilor si nu poate fi vazut atunci cand pacientul poarta un dialog. Totodata acest aparat incognito, faciliteaza indreptarea dintilor, procesul de masticatie si nu creeaza leziuni la nivelul buzelor.

aparat dentar in Bucuresti

 1. Aparat dentar Safir

Safirul este un mineral aproape la fel de dur ca diamantul, ce este folosit in aparatele stomatologice, dar si integrat in plombele de ultima generatie. Luna aceasta aparatul cu Safir este disponibil cu 2.500 lei/ arcada, fiind un accesoriu ce pastreaza stralucirea unei bijuterii. Designul aparatului este unul elegant, discret si este prevazut cu elgaturi flexibile. Acestea pot fi reglate de catre medicul stomatolog, in functie de pacient.

aparat dentar in Bucuresti

Reglarea dintilor se face cu 1mm pe luna, pentru a nu pune presiune asupra danturii. Ce face deosebit acest model de aparat ortodontic, este si faptul ca nu pateaza dantura, datorita compozitiei safirului.

 1. Aparat dentar pentru copii

Aparatele dentare pot fi prevazute cu bracketi colorati si chiar simboluri sau desene care sa le faca mai prietenoase. Acestea sunt create special, personalizate pe dimensiunile micilor pacienti. Modelele colorate fac sa se diminueze complexul privitor la aspectul fizic pe care il poate avea un copil intr-un cadru special.

aparat dentar in Bucuresti

Avantajele purtarii unui aparat dentar

 1. Datorita designului tot mai discret, aparatul dentar poate fi purtat fara probleme, indiferent de varsta, fara sa afecteze aspectul pacientului. Daca inainte aparatele dentare erau cauza unor complexe de inferioritate, acum aceasta problema a disparut.
 2. Modelele colorate cu benzi multicolore sau cele cu safir pot fi purtate cu succes, devenind un accesoriu fashion.
 3. Corectarea danturii poate dura pana la 16 luni. In functie de pacient, si mai exact de pozitia dintilor, aparatul dentar isi poate indeplini scopul pe o durata medie de 16 luni. Prin aparatele moderne este eliminat disconfortul, fara sa se creeze presiune pe dinti sau sa creeze durere. Ajustarea se face treptat cu 1 mm pe luna, iar in cazurile mai putin complicate, pot fi purtate chiar si 12 ore pe zi.
 4. Masticatia este imbunatatita si se face corect.
 5. Dupa montarea aparatului, dintii devin mai drepti, aliniati, ajutand la procesul de masticatie corect. Felul in care muscam este influentat de pozitia dintilor, iar o dantura perfect aliniata duce la o muscatura corecta si mai buna.
 6. Aparatele dentare safir sunt printre cele mai rezistente, datorita materialului si a structurii de baza.
 7. Aparatele invizibile ofera un confort sporit purtatorului, fiind slefuit perfet si avand un finisaj comod si discret.
 8. Forma elementelor componente din aparatul safir este adaptata pe forma dintilor
 9. Aparatele dentare moderne sunt confectionate din materiale usor de suportat de corp, fara sa existe riscul unei infectii sau al unei alergii.

Reguli de mentinere si de igienizare a unui aparat dentar:

 • Unul din cele mai importante procese in mentinerea igienei orale dupa ce este montat un aparat dentar, este desigur periajul. In aceste cazuti sunt indicate periutele speciale mai ales in cazul ortodontic fix, cu bracketi, ce creeaza zone de retentie a resturilor alimentare. Aceste periute se recomanda de catre medicul stomatologic sau pot fi gasite in magazine, avand o forma cilindrica, ce permite intrarea in spatiile dificil de accesat.
 • Irigatorul sau dusurile bucale. Pentru a evita problemele dentare, este necesar periajul dupa fiecare masa, iar in cazul in care zonele sunt dificil de curatat se poate apela la un irigator bucal. Acesta creeaza un jet puternic de apa ce curata resturile alimentare sau placa bacteriana.
 • Folosirea unei paste de dinti cu fluor. Fluorul intareste structura dintilor si protejeaza smaltul, fiind nevoie de un continut marit de fluor, mai ales in cazul in care se pune presiune pe dinti.
 • In cazul aparatelor cu elastice intraorale, este indicat scoaterea benzilor inainte de periaj.
 • Periajul se face intai de-a lungul liniei gingivale cu miscari circulare, dupa care se curata aparatul mai ferm, ca firele sa ajunga intre spatiile dintre sarma si dinti.
 • Periutele inter-dentare sunt indicate pentru a curata zona de sub arcul aparatelor si dintre bracketii vecini.
 • Ata dentara este o alta metoda de curatare mai facil a spatiilor inter-dentare si de a pastra sanatatea gingiilor.
 • Apa de gura trebuie folosita de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pentru a preveni aparitia placii bacteriene in intreaga cavitate bucala.

aparat dentar

Alege si tu sa-ti pastrezi sanatatea orala si dintii perfecti drepti cu un aparat dentar in Bucuresti, in clinica noastra de pe B-dul Corneliu Coposu, Nr. 35, Et. 1, Sector 3, Bucuresti. Telefon programari: 0731.321.111

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp