Clinica stomatologica Art Implant desfasoara in aceasta perioada servicii dentare acreditate, respectand legile in vigoare si normele de igienizare cu multiple filtre, pentru a preveni infectarea pacientilor si personalului cu virusul Covid-19 sau alte boli infectioase. Directivele date de Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania pot fi citite aici

Cele mai noi soluţii pentru intervenţii nedureroase

Cele mai noi soluţii pentru intervenţii nedureroase

Stomatologul este poate cel mai temut medic dintre toţi. Atât de temut încât a servit ca inspiraţie chiar şi în producţii horror. Mitul că intervenţiile dentare sunt dureroase şi complicate este unul depăşit, însă. Tehnologia modernă asigură eliminarea durerii din toate tratamentele disponibile.

Unele persoane au o sensibilitate dentară crescută. Aceasta se manifestă printr-o senzaţie dureroasă la contactul cu băuturile reci sau fierbinţi, cu anumite alimente sau chiar şi fără stimuli evidenţi. Această sensibilitate poate ridica probleme şi în timpul unei intervenţii stomatologice şi, de aceea, recomandăm 2 alternative pentru desensibilizarea danturii: în cabinet  se poate apela la tratament local ( pentru 1-6 dinţi) ce constă în aplicarea cu ajutorul unei pensule a unei substanţe desensibilizante, activate cu lampa fotopolimerizabilă. Dacă preferi ca procedura să aibă loc la domiciliu, intervenţia poate include o arcadă sau ambele arcade. Nu e nevoie decât să se introducă un gel desensibilizant, conform indicaţiilor medicului dentist.

Dacă nu suferi de sensibilitate dentară dar teama te paralizează atunci când te afli pe scaunul dentistului, există anumite soluţii şi pentru tine. Inhalosedarea este o tehnică de sedare cu rezultate excelente, folosită adesea în clinica Dental X. Ea constă în administrarea unui amestec de oxigen şi proxid de azot cu ajutorul unui dispozitiv controlat în timp real de către medicul dentist, în funcţie de starea pacientului. Această metodă înlătură anxietatea şi senzaţia de durere. Este un avantaj chiar şi pentru medicul stomatolog pentru că va putea să îşi ducă la bun sfârşit tratamentul fără întreruperi.

Unele aparate beneficiază de un design realizat special pentru a evita durerea. Unul dintre acestea este PiezoSurgery, deja utilizat cu succes de către profesioniştii noştri. El se foloseşte în chirurgia dentară în cazuri de sinuslifting-uri, prelevare de os autogen sau extracţii dentare. Marea lui calitate este că se foloseşte de tehnologie pentru a fi minim invaziv şi astfel proceduri complicate pot fi finalizate fără probleme.

Dental X dispune şi de alte soluţii pentru a-ţi garanta confortul, aşa că nu neglija sănătatea ta dentară doar din cauza fricii de stomatolog. O singură vizită s-ar putea să fie suficientă pentru a-ţi schimba părerea.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp