Coroane dentare – pentru că zâmbetul tău merită să fie încununat

Coroane dentare – pentru că zâmbetul tău merită să fie încununat

Artimplant are misiunea de a stârni încrederea în pacienții săi că tratamentele potrivite nu sunt dureroase, si zâmbetul tau poate renaște cu ajutorul acestor coroane dentare. La noi vei întâlni cea mai nouă tehnologie existentă pe piață, și o echipă de medici calificați cu multă experiență. Trebuie demontată imaginea care li s-a atribuit medicilor stomatologi și care de multe ori îi sperie pe cei mici, ori pe cei mai puțin curajoși. Dimpotrivă. Aceștia sunt niște profesionișți care se străduiesc să-ți redea cel mai de preț accesoriu, fără ca durerea să existe ori să-ți impună restricții alimentare pe o perioada îndelungată.

coroane dentare

Sălile de la Artimplant sunt menite să distrugă teama pacienților care ne trec pragul, printr-o atmosferă caldă și primitoare pe care aceștia o vor simți încă de la primul pas. Aici vei întâlni oameni pricepuți, răbdători, care-ți vor explica pe înțelesul tău ce este de făcut,și servicii dentare precum albirea, implantologia, coroane dentare, dar și tratamente corporale și faciale. Mai jos îți prezentăm câteva lucruri despre coroanele dentare

Ce și de câte feluri sunt aceste coroane dentare

Acestea vin ca un înveliș realizat din diferite materiale ce întregesc dinții afectați de carii, care au suferit o fractură dentară sau trebuie corectați din punt de vedere estetic.

coroane dentare

Totodată reprezintă și cea mai recomandată soluție pentru a feri porțiunea respectivă, până când aceasta își recapătă sănătatea, aspectul și funcționalitatea. Au rolul de a acoperi zona afectată și de a-i oferi protecție și ajutor în recuperare.

Când e necesară o coroana dentară?

Atunci când vrem să protejăm un dinte fragil de la deteriorare

Când un dinte deja afectat trebuie restaurat

Atunci când vrei să acoperi un implant

Când vrei să îmbunătățești aspectul măselelor sau dințiilor cu dentina afectată, care au avut anterior carii și au necesitat o intervenție pe nerv.

Din ce sunt realizate coroanele dentare?

Acestea sunt concepute din diferite aliaje precum porțelan presat, metalo-ceramice, integral ceramice sau pe schelet din zirconiu. Înainte de toate asigura-te că nu ești alergic la vreun material din care se realizează coroana.

 

Coroanele metalo-ceramice și cele integral ceramice sunt cele care se apropie cel mai mult de culoarea naturală a dinților. Tipul de ceramică este foarte dur, iar aceasta nu se recomandă pacienților a căror dantură prezintă urme de bruxism.

coroane dentare

Coroanele din zirconiu prezintă costuri puțin mai ridicare, însă acestea au o duritate aparte. Fiind tot un material ceramic de culoare albă, acesta este cel mai rezistent material folosit in stomatologie. Lucrările pe bază de zirconiu vor căpăta o estetică deosebită, deoarece nu vor conține nici-un fel de metal. Acesta este biotolerabil și nu are efect alergic.

coroane-dentare

Coroanele din porțelan presat sunt cele mai des folosite, acestea acoperind dinții devitalizați predispuși la măcinare, fracturare. Acestea  sunt realizate pe structură metalică, iar rezistența lor este foarte bună. Totodată oferă un aspect plăcut și natural danturii.

Pregătirea unui dinte pentru acest serviciu necesită de obicei 2 vizite la medicul stomatolog. În primă fază, acesta examinează, pregătește dintele și realizează o coroană temporară dintr-un material acrilic care este folosită până la primirea coroanei permanente realizată doar în laboratorul dentar.

coroane dentare

Această intervenție în vederea obținerii unei coroane dentare se face ușor și nu presupune niciun disconfort din partea pacientului.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp