Coroane dentare- reguli de montare si mentenanta

Coroane dentare- reguli de montare si mentenanta

 

Clinica noastra ofera pacientilor o gama variata de coroane dentare.

Stomatologii nostri si tehnicienii dentari din laborator realizeaza coroane ceramice ce ofera un aspect natural 100%, in armonie cu restul dintilor.

Tipuri de coroane dentare

Exista diferite tipuri de coroane dentare in functie de materialul din care sunt realizate:

– coroane dentare din compozit

– coroane dentare metalo-ceramice

– coroane dentare integral ceramice

– coroane dentare din zirconiu

Cele mai populare sunt coroanele ceramice, cunoscute si sub numele de portelan integral si coroanele din zirconiu.

Printre cele mai noi modele sunt si coroanele dentare CAD/CAM. Acestea sunt realizate cu ajutorul celei mai noi tehnologii, numita CAD-CAM (Computer Assisted Design – Computer Assisted Manufacture). Astfel, coroanele dentare mult mai rapid, in numai o ora.

Munca clasica de tehnician e inlocuita de softul calculatorului care interpreteaza imaginile dentare. Unitatea de frezare este asemeni unei imprimante 3D, realizeaza coroanele cu o precizie micronica. Astfel coroana dentara se adapteaza perfect la forma dintelui si se integreaza 100% cu restul danturii.

O coroana dentara este folosita pentru a imbraca in intregime un dinte deteriorat. Pe langa intarirea acestuia, o coroana dentara poate fi recomandata pentru a imbunatati aspectul, forma sau alinierea dintilor. De asemenea, ea mai poate fi montata impreuna cu un pivot, cand vorbim de implantul dentar.

Nu uita de promotia lunii septembrie: la 5 coroane, ai una gratis!

Care sunt pasii de montare a unei coroane dentare

Montarea unei coroane dentare se poate face in doua vizite la cabinet:

Prima vizita este examinarea si apoi stabilirea rezultatului dorit, in functie de starea dintilor. In momentul in care am stabilit care este cea mai buna varianta si care este bugetul alocat, trecem la pregatirea dintilor de procedura. Aceasta se face prin endodontia la microscop. Tehnica consta in curatarea dintelui afectat si indepartarea lui, pana se ajunge la partea sanatoasa si stabila a dintelui. In functie de forma lui: cilindrica de tip pivot sau baza, adica dreapta, se trece la forma coroanei. Este important de stiut ca procesul nu doare, totul fiind facut cu anestezie, mai ales cand vorbim de obturatia de canal. Aceasta se face pentru a preveni infectiile dentare si pentru a dezinfecta radacina.

In cadrul primei vizite are loc si amprentarea digitala (rapida si confortabila). Dupa ce dintele a fost pilit si curatat, medicul ia o amprenta optica 3D asupra spatiului pe care-l va lua coroana, folosindu-se de scanner-ul intraoral. Amprenta este trimisa la laboratorul nostru, in care se va realiza coroana ceramica.

Pacientul pleaca acasa cu o coroana dentara provizorie care ii protejeaza dantura, fara sa ramana un loc gol.

Cea de-a doua vizita se face cand e coroana dentara gata. Cea provizorie este inlocuita cu cea permanenta, iar pacientul poate folosi coroana ca un dinte complet functional.

Acomodarea cu noua coroana dentara se face intr-un timp scurt, aceasta simtindu-se apoi exact ca un dinte natural.

De ce sa alegi o coroana dentara din ceramica

– Restaurarea estetica si functionala a dintelui. Dupa o pauza de o ora- doua de la montare, se poate reveni la functia masticatorie

– Refacere rapida a dintilor afectati, inca de la prima sedinta. Coroanele dentare CAD/CAM se pot aplica intr-o singura ora.

– Crearea unei armonii faciale. Coroanele dentare ajuta la restaurarea danturii, conturand mai bine zona mandibulei si zona frontala a dintilor.

– Refacerea dinteleui distrus. Coroanele dentare pot reconstrui dintele chiar si in cazurile in care acesta este afectat in proportie mare, cand vorbim de carii, fracturi.

– Se creaza un rezultat estetic placut. Coroanele imita culoarea dintelui si nu lasa sa se observe diferentele de culoare.

– Acomodare usoara. Pacientul se acomodeaza rapid si se bucura de functia estetica si de masticatie corecta, dupa montarea ei.

– Dispar complexele legate de look

– Dictia e imbunatatita, daca era vorba de afectarea dintilor incisivi.

Reguli de mentinere a coroanelor dentare dupa montare

– In primele ore dupa montare nu se fac sporturi de contact si nu se maseaza zona. Nu este recomandat sa mananci imediat, facandu-se pauza de o ora- doua dupa aplicare.

– Igiena dentara este pe primul loc. Foloseste pentru o curatare mai profunda peria de dinti timp de 5 minute, de 3 ori pe zi. Apoi, suplimenteaza cu apa de gura seara si cu ata dentara cerata. Ocazional poti face dus bucal cu irigator.

– Controlul stomatologic la 6 luni e indicat pentru a vedea felul in care s-a mentinut si sanatatea dintilor invecinati.

– Este bine de stiut ca in timp coroanele nu se cariaza si nu afecteaza ceilalti dinti. Cu toate acestea ingrijirea lor nu trebuie omisa.

– Ele au o durata de viata de pana la 15 ani, daca sunt pastrate normele de igiena orala.

Bucura-te de rezultate uimitoare si de o dantura sanatoasa cu gama de coroane dentare de la Art Implant. Programeaza-te la /

Blv.Corneliu Coposu, Nr.35, Sect.3 Bucuresti

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp