Cum ne menținem dantura sănătoasă după un implant dentar

Cum ne menținem dantura sănătoasă după un implant dentar

Fiecare procedură stomatologică presupune un set de norme de igienă, care trebuie respectate atât din partea dentistului, cât și din partea pacientului. Implantul dentar este una din cele mai populare tehnici pentru a înlocui un dinte lipsă, sau pentru a pune bazele unei proteze dentare.

Ca totul să fie mai stabil, dentiștii au creat și sistemul All-on-4, în care cele 4 implanturi oferă o masticație normală pacienților, fără să fie nevoie de purtarea unei proteze. Aceste implanturi dentare sunt indicate persoanelor care au avut dantură foarte afectată, sau celor care au avut boli gingivale.

Afectarea dinților poate fi datorată din mai multe cauze:

– o structura osoasă fragilă- carență de calciu și D3, produsă de alimentația precară sau bolile gastrice

– igienă orală făcută rar, sau pe fugă

– lovituri sau șocuri fizice

– boli de gingie sau infecții cu anumite bacterii

– PH-ul acid al salivei

– masticația incorectă

– bruxism

– microșocurile de la guma de mestecat

– afectarea dentinei prin alimente dulci sau băuturi acide

Ce trebuie să facem după un implant dentar?

Implantul dentar presupune introducerea unui pivot din titan sau zirconiu, îmbrăcat apoi într-o coroană dentară la culoarea dintelui. Totul se face sub anestezie, putând fi posibilă și grăbirea procesului, prin implantul dentar într-o singură zi.

După intervenție, medicii noștri dentișți recomandă clătirea cu apă dentară și aplicarea gelului oral în jurul implantului. După 48 de ore de la implant, puteți trece la periajul normal al dinților, dar cu o perie moale, ce nu lezează gingiile.

Materialul din porțelan presat nu permite carierea dintelui. Pentru a-l menține mai sănătos, medicii dentișți recomandă anumite sfaturi utile pentru pacienți:

– folosirea atei dentare pentru a elimina placa dentară în profunzime, asociată cu apă de gură. Periajul nu este suficient pentru a elimina bacteriile și resturile alimentare. De aceea, pentru a curată dinții într-un mod sănătos, trebuie asociată perierea, cu ață dentară și apă de gură ce acționează împrejurul dinților.

– evitarea băuturilor pe baza de cafeină: cafea, cola, sau a ceaiurilor negre, ce pătează dintîi.

– evitarea fumatului

– folosirea unei paste de dinți complexe, indicată pentru menținerea gingiei și evitarea tartrului

– detartrajul și controlul periodic. Chiar dacă folosim toate accesoriile de curățat zilnic, tartrul se poate depune și poate afecta gingiile. Sângerările dese sunt un semn al prezenței tartrului. Periajul profesional este și el foarte eficient, mai ales când implantul dentar este situat în zona de masticație cea mai frecventă. Studiile arată că dreptacii, mestecă mai mult pe măselele din partea dreaptă, iar persoanele care au partea stânga dominantă, mestecă pe molarii din stânga.

Pentru a evita depunerea pietrelor sau crearea tartrului, este recomandată masticația în ambele părți. Astfel, dinții nu vor fi tociți inegal și nu vor apărea acele spații inestetice cauzate de dinții strâmbi.

Oricare ar fi tipul de pastă de dinți, este indicată alternarea brandurilor folosite, astfel încât să nu se “obișnuiască” flora bucală cu aceeași metodă de curățare. Când alternăm felurile de pastă de dinți, nu permitem bacteriilor să înflorească și să formeze halena.

Un implant dentar poate rezista astfel ani în șir, fără probleme. La Art Implant găseșți mereu soluțiile potrivite pentru o dantură perfectă de la A la Z.

Luna această ai promoții la implant dentar Dentium cu 1799 lei și implant profesional Straumann la 4700 lei!  

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp