Diferentele dintre coroane ceramice si fatete dentare

Diferentele dintre coroane ceramice si fatete dentare

Cele mai populare tehnici 2 in 1, de albire si imbracare a dintilor include desigur utilizarea de coroane ceramice si fatete dentare.

Desi ambele tratamente ofera un zambet alb si sanatos si corecteaza muscatura, exista o serie de diferente intre ele. In functie de cat de afectati sunt dintii, se stabileste in urma unui consult care este tratamentul potrivit.

Atat coroanele, cat si fatetele combina deopotriva functionalitatea cu estetica. Pentru a afla ce tratament iti este indicat, trebuie mai intai sa stii care sunt pasii in montarea lor si ce tipuri de fatete si coroane dentare sunt indicate.

Pasii in montarea de coroane ceramice si fatete dentare:

Etapele montarii fatetelor dentare

Fatetele dentare sunt pelicule subtiri de ceramica, cu aspect natural, semitransparent, ce acopera dantura slefuita sau nu. Ele se integreaza in gingie si preiau functiile dintilor, cum ar fi masticatia si pronuntia corecta.

Fiecare dintre aceste proceduri se face dupa un tratament stomatologic in prealabil. Spre exemplu, pentru a avea o dantura alba si dreapta, cum o ofera fatetele dentare, este necesara o igenizare orala.

Acest serviciu consta in detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si airflow. Prin aceste etape se indeparteaza tartrul, placa bacteriana si se curata dintii in profunzime. In plus, micile pigmentari dispar.

Daca sunt carii, se face curatarea lor si obturatia de canal, prin serviciul de endodontie la microscop.

Abia cand dintii sunt curati si nu exista infectii se trece la slefuirea dintilor. Exista si fatete dentare „no prep”, care se pot aplica usor, fara slefuirea dintilor.

Pasul al doilea este amprentarea, prin care se ia forma dintilor dupa care se contruiesc fatetele.

Ultimul pas este cimentarea fatetelor finale, ce ofera dintilor un aspect alb si natural.

Pana sunt gata fatetele finale, pacientul vpoate purta fatete provizorii din compozit.

Coroane ceramice si fatete dentare- pasii catre un zambet armonios

Etapele montarii coroanelor dentare

La coroanele dentare poate fi nevoie de curatarea dintelui sau de crearea unui pivot, ca in cazul implantului dentar. Mai exact, daca o coroana dentara se monteaza pe dintele existent, pasii vor fi similari ca in cazul unei plombe. Coroana are rolul de a proteja dintele si de a-i prelua functia, in cazul in care dintele a fost avariat de carii sau distrus in urma unui accident fizic, in proportie de 70%. Coroana imbraca dintele si are aspectul natural al dintilor, fara sa se observe vreo diferenta.

Daca dintele are carii se face endodontia la microscop. Tehnica consta in curatarea dintelui afectat si indepartarea lui, pana se ajunge la partea sanatoasa si stabila a dintelui. In functie de forma lui: cilindrica de tip pivot sau baza, adica dreapta, se trece la forma coroanei.

Totul se realizeaza cu anestezie, fara sa existe durere sau disconfort. Curatarea in prealabil se face pentru a preveni infectiile dentare si pentru a dezinfecta radacina.

Apoi, are loc si amprentarea digitala (rapida si confortabila). Dupa ce dintele a fost pilit si curatat, medicul ia o amprenta optica 3D asupra spatiului pe care-l va lua coroana, folosindu-se de scanner-ul intraoral. Amprenta este trimisa la laboratorul nostru, in care se va realiza coroana ceramica.

Pacientul are in acest timp o coroana provizorie care ii protejeaza dantura, fara sa ramana un loc gol.

In cadrul celei de-a doua vizite, se inlocuieste coroana cu cea permanenta.

coroane ceramice si fatete dentare

Acomodarea cu noua coroana dentara se face intr-un timp scurt, aceasta simtindu-se apoi exact ca un dinte natural.

Cand este vorba de inlocuirea unui dinte cu totul, se apeleaza la implant dentar. Prin acesta, se monteaza un pivot protetic din titan sau zirconiu in maxilar, urmand sa fie imbracat de o coroana dentara. Aceasta se realizeaza dupa ce s-a luat amprenta dentara in stil clasic cu mulaj, sau computerizat.

coroane ceramice si fatete dentare

Pasii in montarea unui implant dentar sunt:

  • curatarea dintelui si eliminarea cariei
  • obturatia de canal
  • montarea pivotului, in functie de implantul ales
  • daca este necesar se face augmentare osoasa sau aditie, prin care se intareste si se suplimenteaza zona in care va fi introdus pivotul.

Dupa montarea pivotului se face amprentarea. Prin aceasta se ia forma dintelui pentru realizarea coroanei.

La scurt timp dupa iesirea coroanei finale, se trece la inlocuirea celei provizorii si cimentarea celei ceramice.

Fie ca se opteaza pentru fatete sau coroane dentare, trebuie sa nu existe carii, dinti asimetrici care necesita aparat ortodontic, sau alte inflamatii ale gingiilor.

Tipuri de coroane ceramice si fatete dentare- recomandari

Ce tipuri de coroane dentare exista si care sunt cele mai indicate

Exista diferite tipuri de coroane dentare in functie de materialul din care sunt realizate:

– coroane dentare din compozit

– coroane dentare metalo-ceramice

– coroane dentare integral ceramice

– coroane dentare din zirconiu

Cele mai moderne si apreciate sunt coroanele ceramice, cunoscute si sub numele de portelan integral si coroanele din zirconiu.

De asemenea, mai exista coroanele dentare CAD/CAM. Acestea sunt realizate cu ajutorul celei mai noi tehnologii, numita CAD-CAM (Computer Assisted Design – Computer Assisted Manufacture). Marele avantaj e ca sunt gata mult mai rapid, in numai o ora, iar coroana se adapteaza 100% pe forma dintelui, fiind realizata cu o precizie micronica.

Ce tipuri de fatete dentare sunt recomandate

Fatetele de top pe care le recomandam sunt Emax si Hollywood Smile. Ele combina deopotriva functionalitatea cu estetica si intaresc structura dintilor.

Ceramica este realizata in cadrul laboratorului de tehnicienii nostri, oferind fatetelor un aspect cat mai natural. Aceste fatete ceramice sunt perfecte pentru orice persoana, putand fi aleasa inclusiv intensitatea albului, exact ca in cazul albirii dentare.

Poti avea dinti mai albi cu pana la 8 sau 14 nuante.

coroane ceramice si fatete dentare

Acestea se aleg in acord cu tenul pentru un efect cat mai natural.

Daca iti doresti rezultate superbe ca cele de mai sus, programeaza-te pentru coroane ceramice si fatete dentare, la 021.321.11.11 / 0731.321.111 si vei obtine rezultate de efect, in cel mai scurt timp.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp