Faţete dentare – Cum arată procesul de aplicare în 2021

faţete dentare

Faţete dentare – Cum arată procesul de aplicare în 2021

Să ai faţete dentare implică atât de multe avantaje încât te asigurăm că vei vrea să le ai şi tu, după ce vei parcurge acest articol alături de noi! Dantura reprezintă cartea ta de vizită, care le transmite informaţii despre tine celor din jurul tău. Iar atunci când nu esti foarte mulţumit de aspectul dinţilor tăi, începi să îţi fereşti zâmbetul, lucru care te-ar putea face să pari mai puţin prietenos, în viziunea celorlalţi. Dar faţetele dentare nu îţi oferă doar un atuu la capitolul estetică, ci reprezintă şi un scut pentru dinţii tăi, ajutându-te să ai o dantură sănătoasă. În acest articol vei afla totul despre ce implică faţetele dentare realizate în 2021, pornind de la ce sunt, când sunt recomandate şi ajungând până la preţul acestora şi ce sfaturi de îngrijire orală oferim.

Cuprins

 1. Ce sunt faţetele dentare
 2. Când este recomandat să îţi aplici faţete dentare
 3. Când nu este recomandat să îţi aplici faţete dentare
 4. Mituri populare despre faţete dentare
 5. Etape aplicării de faţete dentare în 2021
 6. Sfaturile medicilor noştri
 7. Preţ faţete dentare

  1. Ce sunt faţetele dentare

  În primul rând, faţetele dentare sunt secretul unui zâmbet de Hollywood. Nu trebuie să fii vedetă pentru a avea un zâmbet impecabil, mai ales acum, când o astfel de procedură este la îndemâna oricui. Acestea implică o procedură dentară minim invazivă, care reprezintă atât o rezolvarea unor probleme estetice, dar şi prevenirea unor posibile afecţiuni dentare.

Faţetele dentare sunt perfect compatibile cu smalţul dentar (sunt la fel de puternice ca acesta) şi reprezintă pelicule subţiri realizate din materiale precum ceramică, compozit sau zirconiu. Acestea acoperă suprafaţa dentară, oferindu-ţi un aspect sănătos şi natural. Iar pe lângă culoarea dinţilor, cu ajutorul faţetelor poate fi îmbunătăţită chiar şi forma şi poziţia dinţilor. Acestea pot rezolva cu uşurinţă probleme precum spațiile interdentare sau dinţii crescuţi înghesuiţi.

Datorită materialului din care sunt realizate, faţetele dentare sunt foarte rezistente. Acestea au o durabilitate de până la 20 de ani. În plus, sunt personalizate, realizându-se în laborator cu ajutorul unei tehnologi computerizate. Astfel, forma lor va fi adaptată în aşa fel încât să se plieze pe fiecare dantură în parte.

Vezi aici galeria foto cu faţete dentare aplicate în cadrul clinicii noastre.

fatete dentare art implant

 

2. Când este recomandat să îţi aplici faţete dentare

Faţetele dentare pot fi aplicate la orice vârstă, odată ce procesul de dezvoltare este încheiat. Astfel, poţi apela la aplicarea acestora atunci când:

 • Culoarea dinţilor tăi este îngălbenită sau aceştia sunt pătaţi în profunzime.
 • Dantura ta prezintă o culoare neuniformă.
 • Dinţii au crescut inestetic, formând spaţii interdentare sau fiind mult prea înghesuiţi.
 • Forma lor este una care te deranjează; pot fi prea mici sau prea ascuţiţi, de exemplu.
 • Dinţii tăi prezintă fisuri sau au fost ciobiţi.
 • Au o poziţie care îi face să fie mult ieşiţi în afară sau, din contră, crescuţi spre interior.

 

3. Când nu este recomandat să îţi aplici faţete dentare

Există însă şi situaţii în care nu este recomandat să îţi aplici faţete dentare:

 • Faţetele dentare nu pot fi aplicate dacă ai o structură anormală a dinţilor.
 • Prezinţi carii dentare mari; iniţial este nevoie să rezolvi astfel de probleme, înaintea aplicării faţetelor.
 • Ai plombe de dimensiuni mari realizate în trecut.
 • Dinţii tăi sunt mult prea erodaţi.
 • Prezinţi o muşcătură inversă, adică dinții superiori se află în poziţie inferioară față de dinţii inferiori.
 • Poziţia dinţilor tăi este una care îi face să se întâlnească cap la cap.
 • Ai dinţi lipsă.

4. Mituri populare despre faţete dentare

Mit 1. Faţetele dentare strică dinţii

Un mit care circulă foarte des despre aplicarea de faţete dentare este că acestea ar strica dinţii, deoarece necesită şlefuirea acestora. Acest lucru nu este însă adevărat. Gradul de şlefuire al dintelui va fi stabilit de medicul stomatolog, fiind adaptat fiecărui caz în parte. Astfel, dacă ai dinţii ieşiţi în afară sau prea mari, va fi nevoie de o şlefuire, însă acest proces nu va fi unul care să îi afecteze. Medicul va realiza aceasta etapă cu mare atenţie, dinţii nu vor fi sacrificaţi, fiind necesară o şlefuire foarte fină. Există şi cazuri în care nu este nevoie de acest lucru. Atunci când dinţii tăi sunt mici şi nu sunt ieşiţi în afară, stomatologul va aplica faţetele în mod direct. În oricare scenariu, dantura ta nu va avea de suferit.

faţete dentare

Mit 2. Faţetele dentare îşi vor schimba culoarea în timp

Culoarea faţetelor tale nu se va schimba în timp, acesta reprezentând un mare avantaj. Spre deosebire de dinţii naturali, pe suprafaţa cărora pot apărea pete din cauza consumului de cafea sau vin, faţetele dentare vor rămâne la fel de albe, indiferent de băuturile sau alimentele pe care le consumi. Acest lucru se datorează faptului că sunt realizate din ceramică sau zirconiu.

Mit 3. Faţetele dentare au doar un rol estetic

Faţetele dentare nu reprezintă un ajutor doar din punct de vedere estetic. Acestea acţionează practic precum un scut pentru dinţii tăi naturali, făcându-i mai rezistenţi. Astfel, dantura ta va fi ferită de apariţia cariilor, fracturi, pete sau îngălbenire.

Mit 4. Faţetele dentare nu au un aspect natural

Acestea vor avea un aspect 100% natural. Nu doar că vor fi adaptate dinţilor tăi, oferindu-le chiar şi o nouă formă, însă culoarea acestora poate fi aleasă de tine, în funcţie de efectul final pe care îl doreşti. Rezultatul te va uimi şi vei profita de fiecare ocazie pentru a le arăta celor din jur zâmbetul tău perfect.

fatete dentare

Mit 5. Faţetele dentare implică o igienă diferită

Igiena orală este extrem de importantă, fie că ai faţete, fie că nu. Periază-ţi dinţii de două ori pe zi, foloseşte apă de gură şi aţa dentară o dată pe zi şi gata!

Mit 6. Faţele dentare nu sunt puternice, fiind foarte fragile

Realizate din ceramică sau zirconiu, faţelete dentare au o rezistenţă îndelungată. Astfel, te poţi bucura de această investiţie chiar şi pentru tot restul vieţii! Mai mult decât atât, tehnologiile folosite în anul 2021 permit realizarea minuţioasă a acestora. Nu doar că se vor plia perfect pe dinţi, dar vor şi fuziona cu aceştia, la nivel chimic. Practic, dintele şi faţeta vor deveni unul şi acelaşi lucru, oferindu-şi rezistenţă reciproc.

 

5. Etapele aplicării de faţete dentare în 2021

Avantajul anului 2021 este că tehnologia ne oferă atât de multe posibilităţi! Prin urmare, dacă înainte totul ţinea doar de o imagine de ansamblu a unui medic stomatolog, medicina dentară din prezent se bazează foarte mult pe digital.

Prima etapă constă într-o vizită la cabinetul stomatologic pentru o consultaţie. Medicul va realiza un dosar cu toate analizele, implicând şi amprente şi măsurători. Ulterior, dinţi tăi vor fi şlefuiţi la un nivel minim, lucru posibil tot datorită tehnologiei utilizate în prezent. Pentru o şlefuire extrem de precisă, aceasta se poate realiza şi la microscop.

În ceea ce priveşte amprenta dinţilor, acest procedeu se realizează acum digital, oferind o mare precizie pentru compatibilitatea acestora cu fateţele dentare. Iar datorită ceramicii utilizate, avantajele sunt atât în privinţa rezistenţei îndelungate a faţetelor, dar şi în privinţa unei şlefuiri a dinţilor naturali extrem de mică. Apoi, tot ce rămâne de făcut este ca faţetele să fie aplicate.

fatete dentare

6. Sfaturile medicilor noştri

 • Nu uita să ai o rutină zilnică de îngrijire orală. Faţetele dentare nu necesită o îngrijire specială, însă este extrem de important să te speli de două ori pe zi, să foloseşti aţa dentară o dată pe zi şi să nu uiti să te clăteşti cu apă de gură. Nu uita că dinţii din spate nu vor fi feriţi împotrova cariilor.
 • Înainte de procedură trebuie să fii foarte sigur că îţi doreşti să o duci la bun sfârşit. Odată ce a fost realizată şlefuirea dinţilor nu mai este cale de întoarcere.
 • După ce vei avea un nou zâmbet datoră faţetelor dentare, va trebuie să ai mai multă grijă. Fereşte-te de la a muşca din alimente dure şi nu îţi scrâşni dinţii.

7. Preţ faţete dentare

O astfel de procedură reprezintă o investiţie pentru tot restul vieţii! Dinţii tăi vor deveni mai albi, mai drepţi, iar micile defecte vor fi corectate. În plus, nu va trebui sa te mai îngrijorezi în legătură cu îngălbenirea danturii sau  apariţia de pete şi fisuri. Faţetele dentare vor fuziona perfect cu dinţii tăi, acţionând, în acelaşi timp, ca un scut. Mai mult decât atât, datorită tehnologiei şi aparaturii stomatologice de ultimă generaţie pe care le folosim, preţul este unul extrem de mic, raportându-ne la avantajele pe care le vei avea.

Dacă vrei să te simţi ca o adevărată vedetă de cinema, noi îţi recomandăm faţetele dentare Hollywood smile. Acestea îţi vor transforma zâmbetul în cel mai mare atuu al tău! Aceste faţete sunt porţiuni subţiri de ceramică, realizate atât de subţire, încât vor trece complet neobservate. Cu toate acestea, oferă o aderenṭă perfectă şi au o rezistenţă extrem de mare, care le garantează durabilitatea. Intră aici pentru lista noastră de preţuri.

fatete dentare

Cu ajutorul tehnicilor dentare şi aparaturii de ultimă generaţie utilizate în cadrul cabinetului nostru, noi îţi putem reconstrui zâmbetul perfect! În plus, medicii noştri au o experienţă vastă şi o pasiune pentru munca lor care îi face să ducă stomatologia la nivel de artă. Şansa de a avea un look de vedetă de Hollywood se află la un pas de tine. Tot ce trebuie să faci este să suni pentru o programare la 021.321.11.11 / 0731.321.111, iar apoi să te bucuri de toate avantajele pe care ţi le aduce aplicarea de faţete dentare.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp