Implant dentar în București – tratament premium pentru o dantură perfectă

Implant dentar în București – tratament premium pentru o dantură perfectă

La Art Implant, tratăm cu profesionalism și cu echipamente moderne orice problemă dentară. Serviciul de implant dentar în București oferă soluții dentare personalizate pentru fiecare pacient.

Ce procedură îmi este indicată?

 • Poți opta pentru implantul dentar clasic cu pivot din titan sau zirconiu, ambele materiale fiind acceptate de organism si având proprietăți antibacteriene. Durata lor de viață se estimează la 25 de ani, fiind o investiție care din start își amortizează costul.

Procedurile constau în curățarea zonei, introducerea pivotului de titan sau zirconiu și crearea unei coroane la culoarea dinților, după mulaj personalizat. Pentru a se adapta corpului și a nu afecta gingia sau maxilarul, procesul de face în mai multe etape.

 • Implantul dentar într-o singură zi  este o soluție mult mai rapidă, urmând aceiași pași, dar cu proceduri care grăbesc tratamentul. În primă fază este pusă o coroană temporară, care va fi înlocuită ulterior.
 • Sistemul de implant All-on-4 este o altă inovație ce grăbește refacerea danturii. Mai exact, acest sistem oferă pacienților 4 implanturi, cu un singur sistem și o singura intervenție. Tratamentul este indicat pacienților cu probleme gingivale, cu dantura deteriorată sau vârstnicilor ce solicită proteză dentară. Sistemul se prinde în zona osoasă cea mai puternică, asigurând o ancoră mai longevivă pacienților.

Proceduri și etape în implantul dentar

De la vizita la stomatolog până la implantul propriu zis, se parcurg mai multe etape obligatorii care implică:

 • efectuarea unui set de analize de sânge,
 • asanarea posibilelor infecții, indiferent de natura acestora,
 • inserarea pivotului
 • mulaj dupa coroană
 • încheierea lucrării cu o coroană la culoarea dinților, după ce s-a vindecat maxilarul.
 • după efectuarea implantului, sunt absolut necesare vizitele la controlul periodic, care asigură, practic succesul lucrării.

Cui îi este indicat un implant?

În principiu, toți pacienții cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți pot recurge la acest tip de tratament, restricțiile fiind destul de puține. Trebuie știut că implantul este, până la urmă, un tip de tratament chirurgical, ceea ce presupune niște exigențe privind starea de sănătate a potențialului beneficiar.

Există situații în care este posibil sa fie nevoie chiar de un consult interdisciplinar (ORL, cardiolog, diabetolog, pneumolog, neurolog). O atenție deosebită se acordă eventualelor probleme de coagulare sau de sângerare, care ar putea agrava situația în timpul operației. Speciaștii de la Art Implant te pot asigura de un proces 100% fără durere și cu o recuperare ușoară.

 Totuși, trebuie știut că majoritatea contraindicațiilor sunt relative și temporare. Chiar și lipsa volumului osos se poate compensa, mărindu-se odată cu trecerea timpului trecut de la extracția dinților. Este tipul de contraindicație relativă, deoarece specialiștii noștri pot folosi tehnici de augmentare osoasă. Se poate spune, bazându-ne pe statistici, că foarte puțini pacienți au contraindicații absolute, care ar face imposibil implantul.

Beneficiile unui implant dentar în București

Raportul dintre avantajele și dezavantajele unui implant dentar este net favorabil celor ce recurg la acest tip de tratament. Tehnologia folosită la Art Implant, care utilizează metode și materiale de cea mai bună calitate, face ca beneficiile să fie majore:

 • Este eliminată necesitatea tratării dinților învecinați deoarece aceștia vor avea un suport natural, fără să existe riscul strâmbării lor
 • Din punct de vedere al aspectului, dar și al utilității practice, implanturile dentare se simt și arată absolut la fel ca dinții naturali. Cu precizarea că, de multe ori imperfecțiunile naturii sunt corectate de tehnică.
 • În plus, pacientul poate putea mânca alimentele preferate fără restricții de natură practică, fără a resimți disconfort sau durere.
 • Trebuie știut că spre deosebire de dinții naturali, implanturile dentare nu se cariază. Va trebui, acordată o atenție sporită igienei orale zilnice, iar întreținerea implanturilor va necesita vizite profilactice periodice în cabinetul medicului dentist.
 • Un avantaj de natură socială este acela că pacientul scapă de complexul problemelor dentare avute înainte
 • Încrederea în sine crește și odată cu ea și avântul pe plan personal sau profesional.
 • Procesul masticației se va desfășura fără probleme
 • Materialele din care sunt confecționate implanturile dentare au o mare biocompatibilitate în raport cu țesuturile vecine. Acest lucru elimină riscul de respingere sau de alergie.
 • Implanturile sunt extreme de durabile, rezistând foarte mulți ani
 • Pacientul cu implant dentar se bucură de o vorbire corectă și clară. În trecut, edentațiile, cât și protezele dentare mobile determinau articulări incorecte ale cuvintelor.
 • Prețul poate fi adaptat în funcție de tipul de implant, iar investiția se amortizează având în vedere că pot rezista mai bine de 25 de ani.

Implant dentar – mentenanță și întreținere

Nu doar dinții naturali au nevoie de îngrijire zilnică, ci și implantul dentar, mai ales că acesta este un corp străin/artificial introdus în organism.

Întreținerea și îngrijirea implanturilor dentare are două componente principale, care contribuie, cumulativ, la durabilitatea în timp a lucrării, precum și a sănătății orale. Dacă în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea profesională lucrurile cad în sarcina specialiștilor, componenta de îngrijire personală îi revine în totalitate pacientului. Ea cuprinde, în primul rând, toate procedurile comune de igienă făcute la domiciliu.

 • În mod corect, igienizarea presupune ca periajul să fie efectuat atent, folosindu-se periuțe dentare moi, care nu vor irita gingiile și nu vor zgâria implanturile.
 • De precizat că nu este indicată utilizarea periuțelor electrice, deoarece vibrațiile acestora slăbesc șurubul care fixează bontul protetic, având de suferit și stabilitatea coroanei dentare. O altă recomandare se referă la utilizarea unei paste de dinți neabrazive.
 • Apa de gură utilizată este indicat să fie una recomandată de medicul dentist, pentru că nu toate corespund afecțiunilor avute.
 • Același lucru și în ceea ce privește folosirea aței dentare, riscându-se o utilizare care să agreseze zonele gingivale din vecinătatea implanturilor. Folosirea unei ațe dentare de proastă calitate poate să genereze depozite de bacterii având ca rezultat inflamațiile.
 • Chiar dacă pare un subiect secundar, alimentația și băuturile pot influența rezistența unui implant. Trebuie eliminiate lichidele extrem de reci sau de alimentele dure, fumatul sau băuturile care pătează dinții.

La Art Implant ai mereu parte de consultații profesionale și de sfaturi care să te ajute să obții dantura perfectă. Fie că ai nevoie de un implant dentar în București, sau de alte servicii dentare, poți să ne apelezi la 021.321.11.11 / 0731.321.111.

Te așteptăm pe Bld. Corneliu Coposu, Nr. 35, Etaj 1, Bucuresti, Sect.3.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp