Implant dentar într-o singură zi și cum ne protejează igiena orală de infecții

Implant dentar într-o singură zi și cum ne protejează igiena orală de infecții

Când o urgență de natură dentară apare și un dinte trebuie înlocuit, serviciul de implant dentar într-o singură zi și igiena orală corectă sunt soluțiile ideale. Este esențial să cunoaștem pașii indicați de specialiști și ordinea acestora în a menține o igienă orală cât mai corectă. Odată îndeplinite cu succes aceste sarcini, am eliminat o sursă considerabilă de bacterii, ce în timp vor dăuna întregii sănătăți.

implant dentar într-o singură zi

O igienă pusă la punct de către un medic specialist și personalizată nevoilor tale, este calea cea mai sigură în a preveni și a combate apariția oricărui agent patogen. Respectând cu strictețe aceste îndrumări și oferind o atenție marită asupra alimentelor pe care le manânci, dantura ta își va păstra frumusețea, iar sănătatea ei nu va fi pusă în pericol.

Un lucru bine știut este că viața nu și-ar mai putea urma cursul firesc fară existența și prezența unor anumite bacterii. Însă acești agenți benefici sunt regăsiți doar în locuri în care pot contribui la buna funcționare a ecosistemelor din care fac parte.

igiena

Dacă neatenția este prezentă în mare parte a zilei și obiceiurile mai puțin sănătoase și-au făcut un loc confortabil în viața de zi cu zi, va trebui să schimbi asta. Mâinile și fața sunt expuse într-un mod frecvent și direct factorilor externi. Dacă ducem mâna la gură/nas/ochi fară a ne dezinfecta în prealabil, nu facem decât să creștem riscul unei infecții la nivelul epidermei, a cavității bucale, a sistemului respirator sau intestinal. Fiecare dintre aceste aspecte se pot dezvolta ducând la complicații severe. Unele în timp, altele pot fi declanșate imediat. Daca igiena orală și alimentația corectă sunt respectate, șansele ca dinții să sufere vreo intervenție sau un implant dentar sunt foarte mici.

Metode de prevenție și combatere a factorilor care afectează dantura:

Poluarea, agitația, stresul ridicat și prezent 24/24 în viața noastră, alimentele mai puțin sănătoase, toate periclitează buna funcționare a organismului. Printre alimente se numără: fast-food, băuturile carbogazoase cu nivel de îndulcitori ridicat, cu potențial de colorare, dulciurile rafinate, cafeaua, etc.

Pentru a putea combate aceste aspecte trebuie să luăm aminte sfaturile medicilor atât pentru binele nostru, cât și pentru al celuilalt. Deoarece particulele negative au undă verde înspre orice suprafață, spălatul pe dinți/față și igienizarea mâinilor în permanență sunt cea mai eficientă cale în eliminarea acestora.

implant dentar într-o singură zi

Toate acestea și controlul periodic la stomatolog încă de la apariția primilor dinți este extrem de important. O dantură sănătoasă și o igienă orală cât mai corectă te țin departe de toți potențialii dăunători. Spre exemplu: o leziune a oricărui dinte, netratată la timp poate fi un loc ideal pentru depunerile de tartru. Acestea duc la formarea bacteriilor ce în timp iți vor afecta gingia. Țesutul moale se slăbește, iar dinții tai vor suferi modificări.

Totodată, ele iți vor afecta rădăcina care va duce la deteriorarea dintelui, până la extracție și apoi implant dentar. Serviciul de implant dentar este necesar cât mai repede posibil după extracție, deoarece în lipsa unui dinte, restul își vor modifica poziția și gingia rămâne expusă direct unei noi infecții.

implant dentar într-o singură zi

Ce măsuri de precauție să aplici pentru a evita o posibilă infecție dentară și pentru a întări sistemul imunitar:

 • Măsurile de igienă personală trebuie să fie bine cunoscute oricui. Spălarea mâinilor cu săpun, folosirea batistelor, un regim de viață sănătos, sunt esențiale. Iată aici o listă cu ce ar trebui să ai în vedere, zilnic:
 • Spală-te pe mâini cu apa și săpun într-un mod eficient. Fă asta cel puțin 20 secunde și fii sigur că ai acoperit fiecare zonă.
  Evită să iți atingi ochii/nasul/gura și zona feței fară să te speli și dezinfectezi înainte. Mâinile intră în contact cu multe suprafețe, iar asta poate favoriza apariția virușilor.
 • Păstrează o igienă corporală zilnică.

implant dentar într-o singură zi

 • Curățați și dezinfectați suprafețele din încăpere și din casă cu soluții pe bază de alcool. Menține o curățenie periodică și adaugă în fiecare cameră 2-3 ghivece cu flori. Acestea vor purifica aerul din casă. Nu uita să aerisești în fiecare dimineață 10-15 minute.
 • Fă mișcare! Menține-te activ pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Exercițiile de stretching, yoga, și cele fizice te vor păstra în formă.

 • Odihna este un factor extrem de important. Încearcă să ai un somn odihnitor, liniștit și îndeajuns. Dormi până în ora 22:00 și corpul tău va avea timp de refacere.
 • Fă-ți timp pentru tine. Așează-te în locul preferat din cameră și acordă-ți câteva momente de liniște. Fă câteva exerciții de respirație și bucură-te de calmul din jur.

implant dentar într-o singură zi

 • Păstrează o alimentație sănătoasă. Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume pe lângă mesele principale. Crude sau smoothie-uri, acestea iți vor oferi un mix de vitamine și minerale benefice întregului organism. Aici se ascunde starea de bine!
 • Păstrează igiena orală după fiecare masă sau de cel puțin 2 ori pe zi. Clătește dantura cu apă de gură și folosește cu încredere ața dentară. Aceasta ajunge în locurile greu accesibile periuței.

Cum deosebesc bacteriile benefice de cele dăunătoare?

Agenții prolifici sunt întâlniți în fiecare mediu ce oferă viața. Îi întâlnim în oceane, mări, pajiști, livezi, etc..reușind să susțină buna funcționare a florei. Trăiesc în păduri și contribuie la dezvoltarea fiecărui molid sau arbore. Acesta apoi convertește întreg dioxidul de carbon pentru a genera suficient oxigen ca viața să fie susținută. Practic, forme moleculare de dimensiuni percepute doar de către microscop există și coexistă încă de la începutul acestei lumi.

În drumul spre dezvoltare și evoluție, tot mai multe tipuri de agenți mai puțin prietenoși au luat naștere, iar asta ne face mult mai atenți asupra sănătății noastre. Dezvoltarea industriei, urbanizarea, alimentația tot mai procesată, înlocuitorii de natural și viteza cu care nu reușim să ținem pasul ne epuizează. Microorganismele care pot pune viața în pericol sunt întâlnite în zonele foarte aglomerate. În zonele în care indicele de poluare este ridicat sau unde lipsește interesul față de natură.

Chiar dacă ne lovim mai zilnic de aceste aspecte, o igienă orală și corporală corectă ne țin departe de factorii negativi.

Ce pot face dacă am o problemă dentară?

Știind cât de necesară e prezența medicilor și a specialiștilor mai ales în aceste vremuri, clinica stomatologică Art Implant este deschisă mereu pentru urgențe medicale.

implant dentar într-o singură zi

Dacă intervin disconforturi în zona dinților sau a măselelor, ori e necesară extracția și înlocuirea unui dinte cu un implant dentar, suntem aici pentru tine. Chiar dacă ai respectat la maximum normele de igienă orală, problemele nerezolvate din trecut pot apărea oricând. Așa, dintr-un moment în altul, neplăcerile se pot transforma rapid în urgențe medicale.

Pe site-ul nostru găsești toate informațiile utile despre orice serviciu dentar e nevoie. Iar ca să-ți aducem din timp zâmbetul pe buze, la clinica noastră ai implant dentar Strauman și implant dentar Megagen la promoție.

Ce este un implant dentar într-o singură zi și când este necesar:

Implantul dentar este o piesă/șurub din titan sau materiale biocompatibile cu organismul nostru. Acesta este alcătuit din 3 piese.

 • Implantul propriu zis care este șurubul ce ține loc rădăcinii.
 • Bontul proteic este susținut de către implant și va susține la rândul lui ultima piesă.
 • Coroana dentară este ultima piesă din componența unui implant dentar și înlocuiește dintele vizibil. Este realizată pe nuanța dinților, iar aspectul este unul desăvârșit.

Are rolul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui lipsă. Se integrează în structura osoasă sub anestezie și se va comporta perfect normal. Acesta se integrează perfect și va prelua cu ușurință funcțiile dintelui natural. Pentru că timpul este prețios, la Art Implant ai posibilitatea unui implant dentar într-o singură zi. De cele mai multe ori acesta se face în ședințe, însă cu ajutorul noilor tehnologii, fluxul de proceduri necesare se poate face continuu.

Când este necesar un implant dentar?

Poți la apela la un implant dentar într-o singură zi atunci când unul sau mai mulți dinți sunt lipsă și doar în urma unei vizite la specialist. Daca rădăcina nu este afectată și dintele poate fi refăcut, nu mai este la fel de necesar un implant dentar.

implant dentar într-o singură zi

Dacă igiena orală nu este respectată și indicațiile medicului stomatolog nu sunt luate în seamă, se pot ivi probleme. Depunerile de tartru se vor aduna, bacteriile își vor face loc, iar rădăcina dintelui și dintele vor fi afectate. Dacă acestea nu sunt tratate la timp, se poate ajunge foarte ușor la o extracție și apoi un implant dentar. Leziunile, alimentația și obiceiurile nesănătoase sunt factori ce favorizează apariția problemelor dentare.

implant dentar într-o singură zi

Ideal este ca această intervenție să se realizeze imediat după ce locul extracției s-a vindecat. Tocmai de aceea, serviciul de implant dentar într-o singură zi este alegerea perfectă. Acum, la noi găsești aceste servicii la reducere. Implant dentar Strauman și implant dentar Megagen sunt la promoție și gata să-ți ofere zâmbetul înapoi.

Pe măsură ce lași problema nerezolvată, gingia se va subția, iar ceilalți dinți vor începe să-și modifice poziția. Totodată, locul rămâne expus într-un mod foarte direct la alte noi infecții.

Serviciul de implant dentar acum la promoție!

Pe lângă faptul că serviciul de implant dentar într-o singură zi iți readuce dantura la aspectul său natural în cel mai rapid timp posibil, beneficiezi și de promoții:

implant dentar într-o singură zi

Implant dentar într-o singură zi Straumann:

Straumann are peste 35 de ani de cercetare în palmares, și au dezvoltat un implant dentar din titan și zirconiu. Acest fapt îl face mult mai puternic și rezistent fată de cel din titan. Materialele și-au demonstrat rezistența după ani buni de cercetări, iar producătorul oferă o garanție pe viață.

implant dentar într-o singură zi

Totodată ai posibilitatea unui implant confecționat integral din ceramică. Acesta va oferi un aspect imaculat danturii. Costurile sunt mai mari față de implanturile Megagen sau cele din titan, titan-zirconiu.

Implant dentar într-o singură zi Megagen:

Aceste categorii de implanturi dentare reprezintă cea mai bună soluție de înlocuire a unui dinte pierdut. Cu rezultate excelente cât și pentru maxilar și mandibula, acesta oferă un aspect plăcut și natural pentru zona frontală.

implant dentar într-o singură zi

Implanturile sunt realizate în Coreea de Nord, iar prețul lor este puțin mai scăzut față de cele israeliene ( Straumann, Nobel sau Zimmer )

Indiferent de ce probleme dentare s-au ivit, clinica stomatologică Art Implant reușește să-ți ofere cele mai bune servicii.

implant dentar într-o singură zi

Suntem mereu deschiși pentru urgențe medicale și pentru a reuși să te ajutam în rezolvarea problemelor de natură dentară. Apelează la noi pentru urgențe medicale fie că e vorba de dureri, ai nevoie de o extracție sau un implant dentar într-o singură zi și haide să-ți aducem zâmbetul înapoi pe buze.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp