Implant dentar într-o singură zi – Tot ce trebuie să ştii

Implant dentar într-o singură zi

Implant dentar într-o singură zi – Tot ce trebuie să ştii

Un implant dentar într-o singură zi la Art Implant este exact ceea ce ai nevoie, atunci când vrei să înlocuieşti dinţii lipsă, rapid şi sigur. Un astfel de implant dentar nu este cu mult diferit faţă de unul clasic, însă procedurile sunt realizate mai rapid, pentru ca tu să îţi recapeţi încrederea într-un timp mai scurt. Iar acesta este doar unul dintre multiplele avantaje de care te poţi bucura. Parcurge acest articol alături de noi şi află totul despre implantul dentar într-o singură zi.

Cuprins
1. Ce este un implant dentar într-o singură zi
2. Care sunt diferenţele dintre implantul normal şi cel realizat într-o singură zi
2.1. Avantajele unui implant dentar într-o singură zi
3. Paşii unui implant dentar într-o singură zi
4. Cine poate apela la un implant dentar într-o singură zi
5. Când nu este recomandat implantul dentar într-o singură zi
6. Întrebări frecvente despre implantul dentar într-o singură zi
6.1. Implantul dentar într-o singură zi este sigur?
6.2. Implantul dentar într-o singură zi este dureros?
6.3. Ce preţ are implantul dentar într-o singură zi?
6.4. Care este durata de viață a unui implant dentar într-o singură zi?
7. Sfaturile medicilor noştri

1. Ce este un implant dentar într-o singură zi

Implantul dentar într-o singură zi este, în primul rând, o soluţie modernă de înlocuire a dinţilor lipsă. Reprezintă o rădăcină artificială care are forma unui şurub şi care este realizat din titan sau din zirconiu. Acesta este introdus în gingie, fie în mandibulă, fie în arcadă şi va reprezenta baza pe care se va fixa ulterior proteza.

Acest tip de implant dentar nu se deosebeşte foarte mult de cel clasic, însă îţi aduce un avantaj de necombătut: timpul. Poate că eşti o persoană foarte ocupată şi nu poţi petrece foarte mult timp în cabinetul stomatologic. Sau ai pierdut recent un dinte, iar acest lucru îţi afectează încrederea în tine atunci când intri în contact cu alte persoane şi îţi doreşti să rezolvi problema cât mai rapid.

Poate că ai pierdut un dinte frontal, iar mâine nu ai vrea să te întorci astfel la job. Sau poate îţi doreşti să scapi de proteza dentară şi vrei o restaurare completă a danturii. Implantul dentar este în cazul acestor scenarii soluţia perfectă! Vii la Art Implant, îţi recâştigi zâmbetul într-o singură şedinţă, iar mâine te poţi întoarce deja la activitităţile tale, iar nimeni nu va bănui nimic.

implant dentar intr-o singura zi

2. Care sunt diferenţele dintre implantul normal şi implantul dentar într-o singură zi

Pentru a înţelege mai bine care sunt avantajele realizării unui implant dentar într-o singură zi, vom realiza o serie de comparaţii între acesta şi implantul normal.

2.1. Avantajele unui implant dentar într-o singură zi

In cazul implantului dentar clasic nu te vei putea bucura de un rezultat estetic imediat, deoarece este nevoie de o perioadă în care implantul să se fixeze în os, proces numit osteointegrare. Zâmbetul tău va fi reconstruit după patru sau şase luni, timp în care va trebui să te confrunţi cu lipsa dinţilor. Contrar acestui tip de implant, implantul dentar într-o singură zi implică şi realizarea imediată a unei danturi fixe provizorii, fără să fie nevoie să aştepţi atât de mult pentru a-ţi relua viaţa socială.

Un implant dentar tradiţional implică multe vizite la cabinetul stomatologic, deoarece implantul este realizat în mai multe etape. Astfel, vei fi nevoit să piezi mult din timpul liber sau să lipseşti de la alte activităţi importante pentru tine. La polul opus, implantul dentar într-o singură zi implică O SINGURĂ VIZITĂ la cabinet, în care implantul va fi inserat în gingie, iar dantura temporară fixată. Mai este nevoie de încă o vizită, însă după patru sau şase luni, când va fi construită dantura finală.

În cazul în care osul maxilarului tău nu poate susţine un implant, inserarea celui tradiţional va implica şi o adiţie osoasă. Implantul dentar într-o singură zi este soluţia perfectă şi în acest caz, deoarece implanturile sunt aşezate în unghi şi este folosit suport de os dur al maxilarului. Astfel, poţi evita procedura de adiţie osoasă.

Şi în ceea ce priveşte costurile finale există o diferenţă între cele două tipuri de implant. Cel tradiţional implică mai mult timp şi multe proceduri, ducând la un cost mai mare decât cel realizat într-o singură zi, care implică mai puţin timp şi mai puţine proceduri. Prin urmare, un implant dentar într-o singură zi se diferenţiază de cel tradiţional atât prin nivelul de comoditate, dar şi prin timpul necesar.

implant dentar intr-o singura zi

3. Cum este realizat implantul dentar într-o singură zi

Implantul dentar într-o singură zi necesită următorii paşi:

  • Realizarea unei constulaţii, în urma căreia medicul tău stomatolog va stabili un plan de tratament. Acestă consultaţie durează, cel mult, o oră.
  • Apoi, după stabilirea planului, se va realiza o anestezie locală sau intravenoasă, datorită căreia nu vei simţi deloc durere, poate doar un mic disconfort.
  • În cazul în care este necesar, vor fi realizate extracţii dentare.
  • Următorul pas va fi introducerea implanturilor în os.
  • Apoi, sunt realizate lucrările provizorii fixe, care îţi vor oferi un nou zâmbet, pentru o perioadă, fără să fii nevoit să aştepţi până la adaptarea implantului în os. Lucrările provizorii vor arăta 100% natural, iar cei din jur nu vor şti că acestea sunt doar temporare.
  • După aproximativ patru sau şase luni, când osteointegrara va fi realizată, vei reveni la cabinetul stomatologic. Acum acele lucrări temporare vor fi înlăturate şi înlocuite cu lucrări dentare definitive. În funţie de ceea ce alegi, dinţii definitivi vor putea fi realizaţi din diferite materiale, precum portelan, compozit, zirconiu, ceramică etc.

consultaţie implant dentar într-o singură zi

4. Cine poate apela la un implant dentar într-o singură zi

Acest timp de implant iţi este adresat atunci când, din diferite motive, nu poţi aştepta acea perioadă necesară de 6 luni, pentru a realiza un implant traditional.

Implantul dentar într-o singură zi este cel mai indicat daca suferiti de parodontoza, care afectează ţesuturile din jurul dinţilor. Primul stadiu al parodontozei este gingivita, moment in care gingiile se umfla si sângerează. Când situaţia devine mai gravă, apare parodontoza, care distruge osul şi ligamentul parodontal, iar dinţii cad. De asemenea, un astfel de implant dentar este indicat şi în cazul în care mai ai doar câţiva dinţi naturali, iar aceştia lipsesc în totalitate. Însă poţi apela la implantul dentar într-o singură zi atât dacă toţi dinţii naturali lipsesc, cât şi dacă îţi este necesară înlocuirea unui singur dinte.

După vârsta de 20 de ani, oricine se poate bucura de un implant dentar. Implantul dentar într-o singură zi este o metodă potrivită chiar și atunci când vârsta pacientului duce la o scădere a calității osului, deoarece, aşa cum am menţionat mai sus, implanturile sunt aşezate în unghi şi este folosit suport de os dur al maxilarului.

5. Când nu este recomandat un implant dentar într-o singură zi

Totuşi, există limite atunci când vine vorba de vârstă. Dacă ai sub 20 de ani, medicul tău va stabili dacă un implant dentar este sau nu potrivit pentru tine. Maxilarul se află în dezvoltare până la vârsta de 18 sau chiar 20 de ani. Este necesar ca în momentul realizării implantului creşterea să nu mai fie actvă. În caz contrar, pot avea loc deformări ale maxilarului.

În ceea ce priveşte pacienţii de peste 20 de ani, nu există liminte! Singurele scenarii în care nu poţi beneficia de un implant dentar într-o zi, după dezvoltarea completă a maxilarului, sunt dacă osul lipseşte cu desăvârşire sau daca acesta prezintă o anomalie sau nu are dimesiunea potrivită. Implantul dentar mai este interzis şi dacă prezinţi afecţiuni locale, cum ar fi chisturile sau tumorile.

6. Întrebări frecvente despre implantul dentar într-o singură zi

6.1. Implantul dentar într-o singură zi este sigur?

Implantul dentar într-o singură zi este extrem de sigur. El este practic asemănător implantului tradiţional, doar că este realizat mai rapid şi te bucuri de o dantura provizorie. În plus, aceste tipuri de implanturi sunt realizate doar de specialişti, care au avut parte de o instruire laborioasă.

Vezi aici galeria noastră foto.

Dr.Gratiela-Balazadeh,-Medic-Specialist-Chirurgie-Dento-Alveolara,-Protetica

6.2. Implantul dentar într-o singură zi este dureros?

Nu! Implantul nu este dureros şi este realizat fără sânge. Procedura va fi realizată sub anestezie locală sau intravenoasă, iar tu nu vei simţi nicio durere, poate doar un simplu disconfort. Medicii noştri de la Art Implant sunt pe cât de profesionişti, pe atât de prietenoşi şi se vor asigura că nu vei avea parte de o experienţă neplăcută.

6.3. Ce preţ are implantul dentar într-o singură zi?

Noi îţi oferim posibilitatea de a plăti în rate aceată procedură. Astfel, poţi plăti 3 rate a câte 1.833 RON, 6 rate a câte 917 RON sau 9 rate a câte 611 RON. Ţine minte însă că aceasta este o investiţie pe viaţă, cu ajutorul căreia îţi vei recâştiga zâmbetul!

6.4. Care este durata de viață a unui implant dentar într-o singură zi?

Aşa cum am mai spus, Implantul dentar într-o singură zi poate fi chiar o intervenţie pe viaţă! Nu necesită o îngrijire aparte, însă va trebui să respecţi igiena orală zilnică. Ţine minte însă să notezi toate indicaţiile medicului tău stomatolog, pentru a ştii ce trebuie să faci în perioada de câteva luni a tratamentului.

îngrijire implant dentar într-o singură zi

7. Sfaturile medicilor noştri

  • Pentru a evita atrofierea osului, este indicat să apelezi cât de repede se poate la implantul dentar.
  • Realizarea unu implant dentar, la scurt timp după ce dintele natural a fost afectat, elimină riscul unor carii care pot apărea la nivelul rădăcinii;
  • Pentru a evita posibile efecte secundare care pot apărea, renunţă la fumat. În caz contrat, pot apăra depuneri de nicotină şi gudron la nivelul implantului sau circulaţia sângelui de la nivelul gingiei poate fi afectată.

Atunci când dinţii naturali sunt extrem de distruşi şi necesită înlocuire sau deja lipsesc, iar încrederea în tine ţi-a fost afectată, la Art Implant avem soluţia perfectă pentru tine! Pentru un proces rapid, nedureros şi cu o durată pentru tot restul vieţii, cea mai bună soluţie pentru a-ţi reface dantura este implantul dentar într-o singură zi.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp