Implant dentar rapid sau implant dentar clasic?

Implant dentar rapid sau implant dentar clasic?

Inlocuirea moderna a danturii vine si cu o noua tehnica, menita sa ajute persoanele care vor o rezultate vizibile intr-o zi, iar un implant dentar rapid este solutia optima.

Ce trebuie stiut este ca implantul de orice tip completeaza dantura indiferent de stadiul de afectare al acesteia, cand vorbim de carenta dintilor sau de extragerea lor.

Implantul dentar este indicat in cazul persoanelor care au deja structura maxilarului dezvoltata, si nu mai este nevoie de un proces de crestere. Chiar daca miturile spun ca la batranete, cei mai multi pot pierde dintii si au nevoie de proteze, implanturile contrazic aceasta parere. Problemele dentare, daca sunt tratate din timp, nu vor necesita solutii extreme.

Eliminarea unei masele sau a unui dinte poate afecta gingiile, masticatia, felul in care o persoana vorbeste si chiar felul in care se percepe. Complexele fizice duc adesea si la complexe legate de look si increderea in sine.

Un implant dentar are o durata de ani de zile, si poate chiar fi pus pe viata, asigurand pacientului o masticatie corecta. Aspectul natural al coroanei nu va lasa se observe o diferenta intre dintii pusi cu ceramica sau portelan si cei naturali.

Astfel sunt eliminate din start aceste minusuri pe care o dantura precara le poate aduce.

Ce implica un dentar rapid si cum se efectueaza

Realizarea unui implant dentar rapid este similara cu cea a unui implant obisnuit, consistand intr-un flux mai rapid de proceduri.

Acesta este indicat atat persoanelor cu carente dentare grave, pentru a evita ca ele sa se expuna public astfel. Implantul rapid este recomandat chiar si pacientilor purtatori de proteze, care vor o dantura fixa perfecta, imediat.

Implantul dentar consta intr-o radacina artificiala dintr-un pivot din titan sau zirconiu. Surubul se introduce gingival in mandibula, sau in arcada superioara, devenind practic baza pe care se va fixa proteza fixa ce va inlocui dintii lipsa.

implant dentar rapid

Bontul protetic are rolul unui capac pus la suprafata gingiei, peste care se va fixa coroana ce va functiona ca dinte.

Ce diferentiaza implantul clasic de cel intr-o singura zi este partea superioara: coroana/ puntea. Coroana este provizorie, urmand a fi inlocuita cu cea permanenta intr-o interventie ulterioara.

implant dentar rapid bucuresti

Implantul rapid se realizeaza sub anestezie locala efectuata de catre un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog.

Procedura consta intr-o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, in care va fi introdus tipul de surub potrivit. Dupa aceea se va monta bontul- suportul pentru coroana dentara care se creeaza personalizat pentru a asigur o muscatura corecta pacientului.

In functie de nivelul de deteriorare al danturii, se stabileste si tipul de implant:

– implant dentar intr-o singura zi

– implant dentar clasic Megagen sau Straumann

– sistem All-on-4 care este practic un implant cu 4 dinti odata, ce consta in realizarea unei punti deasupra gingiei si fixarea dintilor prin implant in extremitatile din care s-a eliminat dintele. Cele patru implanturi suporta o proteza fixa cu 10 pana la 14 dinti.

Care sunt recomandarile inainte de un implant dentar

  •  Pentru a vedea daca sunt probleme la radacina sau la nivelul maxilarului, sunt necesare o serie de investigatii computerizate, cum ar radiografiile dentare la recomandarea medicului dentist
  •  Daca in locul unde urmeaza sa se insereze implantul mai exista resturi radiculare. Pentru a efectua implantul, trebuie extrase resturile eliminand riscul de infectie.
  • Restul problemelor dentare, cum ar fi cariile la dintii vecini trebuie realizate inainte de procedura de implantare dentare.
  • Un implant rapid este indicat dupa pierderea unui dinte, pentru a evita atrofierea gingiei si a osului;
  •  Implantarea elimina riscul unor carii realizate la nivelul radacinii;
  • Spatiu ramas dupa pierderea unui dinte, face ca ceilalti sa se incline spre acel loc, ceea ce ar putea determina o interventie la ortodont pentru a-i indrepta
  • Este recomandata renuntarea la fumat, pentru a elimina depunerile de nicotina si gudron la nivelul implantului sau afectarea circulatiei sangvine la nivelul gingiei.

Avantajele unui implant dentar rapid sau clasic

Indiferent de tipul de implant pentru care se opteaza, avantajele sunt similare.

– Ce aduce in plus un implant dentar rapid este executia in doar o singura zi. Pasii sunt aceeasi, doar ca sunt grabite procesele pentru a accelera rezultate dorite de pacient. Rapiditatea poate fi un avantaj mai ales in cazul persoanelor publice, ce vor sa evite un complex de imagine.

Indiferent de cauza pentru care a survenit pierderea dintelui, implantul rapid este solutia optima pentru o dantura impecabila.

– Sunt foarte rezistente si sunt o investitie pe viata. Pot rezista toata viata, daca se pastreaza o igiena dentara corespunzatoare.

– Contin materiale, pivoti si coroane acceptate de corp, fara sa creeze alergii sau inflamatii.

– Redau increderea si zambetul de altada, imbunatatind si functia de mestecare a alimentelor.

– Se simt si arata ca si dintii naturali sanatosi.

– Confera o stare buna la nivel psihic si emotional si mai multa incredere in sine si-n propriul zambet.

Oricare ar fi alegerea, la Art Implant dispunem de o gama larga de implanturi dentare, cu solutii rapide, fara durere si in conditii sigure. Stomatologii nostri te vor ajuta cu pachete personalizate pentru tine ca tu sa bucuri de o dantura impecabila ani in sir. Programeaza-te pentru un implant dentar rapid sau clasic la 021.321.11.11 / 0731.321.111!

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp