Implant dentar într-o singură zi

Implant într-o singură zi

Realizarea unui implant dentar intr-o singura zi nu diferă în esenţă de un implant obişnuit, ci impune doar un flux mai rapid de proceduri. Este recomandat atât persoanelor cu carenṭe dentare extinse, pentru a evita ca ele să se expună public în această condiṭie, cât și pacienţilor purtători de proteze care vor o dantură fixă şi estetică.

Ce este un implant dentar

Implantul dentar este o rădăcină artificială sub forma unui şurub din titan sau zirconiu. Implantul se introduce la nivelul gingiei (fie în mandibulă, fie în arcada superioară). Acesta va reprezenta baza pe care se va fixa proteza fixă ce va înlocui dinṭii lipsă.

Componente

Implantul dentar este doar o componentă din tratamentul aplicat pentru a înlocui dantura. Acesta vine la pachet cu bontul protetic, de forma unui capac la suprafaţa gingiei, peste care se va fixa coroana ce va funcţiona ca dinte. În cazul implantului realizat în 24 de ore, partea superioară (coroana/ puntea) va fi provizorie, urmând a fi înlocuită cu cea permanentă într-o intervenṭie ulterioară.

Cum se realizează un implant dentar intr-o singura zi

Implantul dentar realizat intr-o zi se aplică sub anestezie locală de către un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog. Procedura implică o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, în care va fi introdus implantul ales în funcţie de particularităţile pacientului.

Contraindicaţii

Implanturile nu se pot realiza în lipsa osului sau în cazul în care există o nomalie anatomică a acestuia. Este interzis de asemenea dacă există afecţiuni locale precum chisturi sau tumori. Nu este indicat nici dacă osul alveolar nu dispune de dimensiunea suficientă.

Avantaje

  • Se fixează noua dantură într-un timp record. Aceasta va fi fixă şi funcţională imediat ce te ridici de pe scaunul dentistului;
  • Poţi consuma orice aliment îţi doreşti imediat după această procedură;
  • Contribuie la conservarea osului alveolar precum şi la sănătatea dinţilor alăturaţi;
  • Noua dantura nu poate forma carii;
  • Are un aspect natural şi este perfect funcţională, chiar dacă partea superioară este provizorie;
  • Are o durabilitate şi o rată de osteointegrare mare;

Sfaturi

  • Apelează la un implant cât mai rapid, după pierderea dinţilor, pentru a evita atrofierea osului;
  • Implantarea rapidă elimină riscul unor carii realizate la nivelul rădăcinii;
  • Renunţă la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotină şi gudron la nivelul implantului sau afectarea circulaţiei sangvine la nivelul gingiei;

Implantul într-o singură zi este cea mai rapidă şi mai sigură metodă de a-ţi reface dantura şi de a reveni la vechiul stil de viaţă într-un timp scurt. Apelează la specialiştii noştri şi vei fi încântat de rezultat.

3Rate
RON1.833
6Rate
RON917
9Rate
RON611
xx
rr
implant dentar intr-o singura zi
URGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp