Clinica stomatologica Art Implant desfasoara in aceasta perioada servicii dentare acreditate, respectand legile in vigoare si normele de igienizare cu multiple filtre, pentru a preveni infectarea pacientilor si personalului cu virusul Covid-19 sau alte boli infectioase. Directivele date de Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania pot fi citite aici

Inhalosedare dentară – avantaje și ce presupune aceasta

inhalosedare dentară

Inhalosedare dentară – avantaje și ce presupune aceasta

Procedeul de inhalosedare dentară se recomandă în cea mai mare parte copiilor. Aceștia, de cele mai multe ori prezintă semne de neliniște când sunt aflați în preajma medicului stomatolog. Față de cei adulți, ei nu reușesc să-și stăpânească ori să-și camufleze teama, iar medicii pot întâmpina dificultăți.

inhalosedare dentară

 

Experiența vastă a specialiștilor din echipa Artimplant este valorificată și scoasă în evidență cu ajutorul echipamentelor moderne, performante. Tehnica de inhalosedare reușește să reducă anxietatea copiilor, prin administrarea unui amestec de oxigen și protoxid de azot controlat în timp real de către medic. Ca rezultat, copilul devine foarte relaxat, iar intervenția poate continua fără probleme.

Cum se realizează procesul de inhalosedare dentară

Protoxidul de azot este un gaz incolor cu miros dulceag fară efecte secundare, care administrat împreună cu oxigenul este folosit în diverse domenii ca o anestezie incompletă a pacientului. În jurul celor mici s-a format o imagine care de cele mai multe ori îi sperie pe copii ori pe cei mai puțin curajoși. Dimpotrivă, ei trebuie să înțeleagă că aceștia sunt niște profesioniști care se străduiesc să-ți ofere o dantură perfectă, frumoasă.

inhalosedare dentară

Lucrurile au evoluat, iar sălile de așteptare reci care-ți amplificau dorința de a pleca acasă, acum oferă o atmosferă caldă și primitoare oricărui pacient. Cabinetele dentare de la Artimplant sunt menite să-ți ofere confortul necesar încă de la primul pas și să-ți înlăture grijile legate de durere.

inhalosedare dentară

Modalitatea este una noninvazivă. Ansetezicul produce la nivelul pacientului o sedare conștientă, în urma căruia acesta devine relaxat, prezintă o stare de bine iar teama scade rapid. Acesta se elimină singur din organism în doar 2-3 minute după încetarea administrării. Tot procesul presupune aplicarea unei măști speciale deasupra nasului. În interiorul măștii, amestecul este transmis prin intermediul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare. Procedura nu prezintă niciun risc, este sigură, garantată și se recomandă în următoarele situații:

• Pentru adulții cărora le este teamă de medicul dentist sau care au dezvoltat chiar o fobie în urma unor experiențe neplăcute
• În cazul copiilor care nu colaborează sau le este frică de medic
• Pentru persoanele cu nevoi speciale
• Oricărui dorește să fie relaxat în timpul procedurilor stomatologice

Avantajele procesului de inhalosedare dentară

inhalosedare dentară

Inhalosedarea este cel mai sigur sedativ folosit în stomatologie și se recomandă atât copiilor cât și adulților. Efectele sale sunt rapide, total netoxice și experiența la cabinetul de stomatologie poate fi plăcută chiar și pentru cei cu fobie de acest lucru. Avantajele serviciului sunt:

• îmbunătăţeşte colaborarea dintre medic şi pacient şi rezultă un tratament calitativ mai bun;
• gazul este adminstrat pe care respiratorie, spre deosebire de alte metode de sedare;
• pacientul se relaxează imediat
• intensitatea şi durata pot fi ajustate în funcţie de cât este nevoie;
• este o metodă blândă şi total netoxică;
• nu are efecte secundare;
• este o metodă foarte sigură;
• efectele dispar la scurt timp după încetarea administrării, nu are urmări iar pacientul poate pleca singur din clinică.

Datorită multiplelor sale avantaje, procedura este foarte utilă pe durata unei ședințe la stomatolog. Din acest motiv, pacientul revine de fiecare dată cu plăcere știind că există și pentru el o soluție prin care își poate depăși teama.

inhalosedare dentară

 

Fă și tu o programare pentru cel mic la medicul stomatolog în vederea unui control, iar cu ajutorul procesului de inhalosedare dentară, acesta nu va mai avea de ce să-i fie teamă.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp