Mituri comune despre purtarea unui aparat dentar

Mituri comune despre purtarea unui aparat dentar

Printre procedurile stomatologice care au luat amploare, montarea unui aparat dentar a creat numeroase discuti privind procesul complet. Ortodontia este una din laturile stomatologice care se ocupa la un mod non-invaziv in tratarea esteticii dentare. Forma dintilor si ansamblul lor determina o buna masticatie si o verbalizare corecta. Dintii strambi nu sunt doar o problema de estetica ci pot afecta in timp radacinile dentare si gingia, producand chiar inflamatii.

aparat dentar

Tehnologia dentara a avensat in ultimii ani, permitand pacientilor sa nu mai faca compromisuri estetice sau sa sufere traume in urma ortodontiei. La Art Implant oferim o gama variata de aparate dentare personalizate pe nevoile fiecaruia, foarte eficiente si confortabile.

Ce tip de aparat dentar este recomandat.

Montarea aparatului dentar se face in functie de problemele stomatologice si de dorintele clientului. Trebuie stiut ca indiferent de modelul ales, eficienta acestora este garantata.

  1. Aparat dentar Incognito                                                                                                                                      Acest model este unul clasic si comod, care se monteaza in spatele dintilor. Spre deosebire de aparatele clasice, acesta nu afecteaza look-ul purtatorului, fiind practic, invizibil. Totodata montarea lui in spatele danturii, nu permite aparitia leziuniulor la nivelul buzelor. Indreptarea dintilor se face treptat, facilitand procesul de masticatie corect al alimentelor.
  2. Aparat dentar transparent din Safir – designul acestui aparat ortodontic este unul elegant si stralucitor ce ofera mai degraba aspectul unei bijuterii pretioase. Safirul este al doilea mineral dupa diamant ca duritate, si protejeaza totodata structura dintilor. Spre deosebire de aparatul clasic, acesta este mai discret si are ligaturi flexibile, in functie de pacient.

aparat dentar

  1. Aparat dentar metalic – fiind printre primele modele de aparate ortodontice, acesta poate fi plasat pe toata latimea gurii, pe maxilar sau pe mandibula. Pentru cei care vor un look mai modern, se poate opta pentru bracheti colorati. Pentru copii, aparatul poate fi personalizat cromatic, i se pot imprima modele si ilustratii, si se pot monta intre 12 si 14 ore in timpul noptii. Marimea acestora a fost considerabil redusa in timp, si nu afecteaza smaltul dintilor, maxilarul sau felul in care pacientul vorbeste.

Fie ca alegi aparat dentar fix sau mobil in functie de problemele stomatologice, poti sa ai in vedere urmatoarele promotii:

Aparat ortodontic metalic – 1000 lei/arcada, pret redus de la 3150 lei

Aparat ortodontic autoligaturant metalic – 2000 lei/arcada, pret redus de la 4200 lei

Mituri despre purtarea unui aparat dentar:

  1. Procedura este dureroasa

Montarea aparatului dentar este o corectie a dintilor strambi care se face in timp. Ajustarea aparatului se face cu un milimetru pe luna, fara sa se simta presiune pe dinti. Datorita evolutiei tehnologice, aparatele ortodontice au devenit tot mai subtiri, mai mici, cu benzi elastice ce permit o mai buna mobilitate a gurii.

  1. Aparatele ortodontice pot fi montate doar la copii si tineri

In urma unui consult stomatologic in ruam testelor daca muscatura este deficitara din cauza pozitionarii dintilor. Alegerea unui aparat dentar se face la orice varsta, iar corectarea danturii se realizeaza fara durere sau leziuni. Dintii pot fi corectati chiar si in cazul persoanelor mature care vor sa evite alte complicatii dentare sau purtarea unei proteze.

Inclusiv persoanele de varsta a treia pot apela la acest serviciu stomatologic daca vor sa-si imbunatateasca stilul de viata.

  1. Dintii strambi sunt doar o problema de estetica.

O dantura incorecta nu afecteaza doar look-ul si zambetul unei persoane. Dintii strambi fac presiune pe dintii din vecinatate, ducand la malformatii dentare, senzatie de durere, inflamatii si o masticatie incorecta. Totodata, o dantura neuniforma impiedica procesul de curatare eficienta, facilitand aparitia cariilor. Este nevoie de o igiena orala aplicata cu rigurozitate, ce implica ata dentara, apa de gura si irigator bucal. Chiar si asa, indreptarea dintilor usureaza pacientul de posibilele complicatii care pot aparea in timp. Odata cu corectarea dintilor, si procesul de vorbire va fi mai corect si mai clar.

  1. Un aparat dentar poate crea complexe de inferioritate.

Pentru pacientii care isi doresc un look impecabil, sunt recomandate aparatele incognito sau transparente. In ultimii ani, tehnologia dentara a luat in calcul si procesul psihologic al pacientilor care poarta aparat dentar. Astfel, ortodontia a venit cu solutii moderne, cu aoarate delicate, colorate si comode. Ele pot fi montate atat in spatele danturii, fara sa se vada absolut deloc. Chiar si copiii, pot reusi sa se integreze la scoaal sau la gradinita, purtand un aparat personalizat care sa ii inveseleasca. Astfel, pacientii pot zambi linistiti, fara sa dezvolte complexe de inferioritate in privinta look-ului si a stimei de sine.

  1. Corectia dentara dureaza mult.

Inovatiile medicale stomatologice, au redus mult timpul in care dantura este corectata. In functie de cat de afectata este pozitia dintilor, se poate opta pentru un aparat dentar chiar si pe o arcada sau aparate dentare care sa fie purtate timp de 12 ore pe zi. Pentru ca ajustarea aparatului se face cu 1 milimetru pe luna, in medie tratamentul dureaza pana la 16 luni. Problemele stomatologice minore se pot solutiona in cateva luni, fara sa se creeze o presiune pe maxilar sau dinti. Este astfel eliminat, disconfortul pe care aparatele clasice vechi le produceau cu ani in urma.

La Art Implant punem sanatatea dentara pe primul loc si venim in ajutorul tau si in aceasta perioada cu orice aparat dentar ai avea nevoie. Te asteptam in conditii sigure, intr-un mediu complet sterilizat si aerisit, cu echipamente moderne si accesorii dentare de unica folosinta. Pentru urgente ne poti contacta la 0735.851.853. Citeste mai multe despre orice model de aparat dentar in articolul de aici:

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp