Ortodontie dentara – calea spre o dantura perfecta

Ortodontie dentara – calea spre o dantura perfecta

Ramura medicinei care presupune un procedeu stomatologic prin care se corectează poziția danturii se numește otrodontie dentară. Medicii noștri specialiști împreună cu aparatele de ultimă generație pot oricând să îți ofere acest serviciu.

La Artimplant vei găși o echipă de medici specialiști, calificați în domeniu si cu multă experiență în spate. Fiecare medic stomatolog din echipa noastră urmărește să îți redea cel mai de preț accesoriu- dantura perfectă, fără ca durerea să se instaleze sau să-ți facă probleme.

Aparatele ortodontice care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților și reglează anomaliile dentare sunt variate și recomandate individual doar în urma unei vizite la cabinet. Acestea pot fi prescrise indiferent de vârstă, de către un medic ortodont, deoarece nu afectează cu nimic integritatea danturii. Presiunea care se exercită asupra ei de către acest aparat dentar este foarte scăzută. De aceea reglarea poziției se va face doar cu aproximativ 1 mm pe lună.

Acest procedeu se monitorizează periodic de către medic, care se va ocupa de reglarea acestuia frecvent, pentru cele mai bune rezultate. Acestea sunt de mai multe feluri, iar noi ți le vom prezenta mai jos:

Tipuri de aparate dentare

Aparat fix, vizibil – acesta este tipul de aparat dentar clasic pe care probabil cu toții îl cunoaștem. Datorită aspectului mai puțin plăcut, in timp acesta a venit cu îmbunătățiri și poate fi personalizat astfel încât să ai un look modern. Fiecare bracket poate căpăta orice culoare dorești, iar dimensiunile au fost reduse considerabil pentru o acomodare cât mai ușoară.

Aparat fix, invizibil – dacă optezi pentru un aparat orthodontic fix, însă ești îngrijorat sau puțin preocupat de felul în care urmează să arate, există alternative incognito. Toată procedura poate fi realizată de un aparat care se montează în spatele dinților. Este foarte confortabil, nu deranjează cu absolut nimic masticația și are o eficiență la fel de bună ca și cel clasic.

Poți merge pe o variantă mai fină, elegantă, și anume aparatul dentar transparent. Acesta vine cu niște costuri mai ridicate și este alcătuit din Safir. Al-2 lea mineral după diamant ca și duritate. Înfățișarea acestuia de cristal va oferi mai degrabă aspectul unei bijuterii. Comod și eficient, acest aparat te va face să zâmbești larg din nou.

Aparatul dentar mobil – Fiind puțin mai finuțe, acestea vin plasate pe toată lățimea maxilarului sau a mandibulei, în funcție de nevoie. Este sugerat de cele mai multe ori copiilor, și poate fi personalizat. Pentru ca cei mici să se împrietenească mai repede cu el, acesta poate fi personalizat cromatic sau chiar i se pot imprima modele mici de ilustrații. Aparatul se poartă doar în timpul somnului, atunci când copilul face pauză în vorbire.

Din ce sunt alcătuite aparatele dentare?

Banda elastică – acest component este opțional și are rolul de a stabili o anumită mișcare a maxilarului pentru a controla deschiderea gurii

Ligatura – aceasta, în funcție de pacient, cuprinde grade de flexibilitate pentru a uni brackeții

Arcul – Acesta unește brackeții între ei și are rolul de a pune presiune pe dantură

Brackeții – sunt piesele mici din metal, ceramică, plastic sau safir care sunt atașate de fiecare dinte cu ajutorul unui adeziv special.

Avantajele cu care vine această procedură sunt multe și nimic nu va mai fi la fel după această schimbare în bine a danturii. Ortodonția corectează poziția dinților și îi aduce la un nivel sănătos și reduce obiceiurile dăunătoare danturii cum ar fi gustările nesănătoase dintre mese cu dulciuri și sucuri acidulate.

În timp, tehnologia a îmbunătățit considerabil confortul purtării, iar aspectul nu trebuie să te mai îngrijoreze când vine vorba de seviciul de ortodontie.

 

 

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp