Pedodonția – calea spre o dantură sănătoasă

Pedodonția – calea spre o dantură sănătoasă

Pedodonția reprezintă ramura stomatologică care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul dinților, încă de la prima erupție și până în adolescență. Aceștia apar în totalitate până când cel mic împlinește 3 ani, iar cei permanenți își fac apariția de la 6 ani. Sănătatea dinților trebuie menținută încă de la prima apariție. Orice carie neglijată poate duce în timp la o afecțiune a dintelui, până la pierderea acestuia.

pedodontie

De cele mai multe ori, copiilor le este teamă când aud de o vizită la medicul stomatolog și fac orice să nu ajungă acolo. La Artimplant găsești aparate de ultimă generație și o echipă de medici specialiști care te asigura că procedurile sunt non-invazive.

Pe lângă cunoștințele vaste în medicina generală, un medic pedodont mai necesită și bune abilitați cu copiii, cunoscând psihologia acestora. Cei mici trebuie să înțeleagă importanța unei danturi sănătoase, și cât de prietenos este cabinetul de stomatologie. Aici găsești oameni calificați în domeniu, cu multa experiență în spate, care așteaptă să-ți ofere orice sfat în vederea unei danturi cât mai sănătoase.

Servicii de pedodonție de care te poți bucura la Artimplant

Tratarea corectă a fiecărei probleme care apare la nivelul dinților e modalitatea usoara de a avea o dantură perfect sănătoasă. Datorită alimentelor bogate în acizi care favorizează apariția plăcii bacteriene, smalțul acestora se deteriorează. Odată crăpat sau distrus, există riscul apariției cariilor care pun în pericol sănătatea dintelui. In timp apar problemele, durerile și pot duce până la înlocuirea lui.

La noi ai parte de medici pricepuți care oferă multiple servicii dentare: de la tratamente de prevenție, recomandări de igienă orală și până la obturații coronare. Aceștia, datorită experienței lor pot transforma vizita la stomatolog într-un mediu atractiv pentru cel mic. Ei pot spune adio cariilor încă de la început cu ajutorul serviciului de sigilare a șanțurilor dentare. Acestea sunt efectuate cu ajutorul unor instrumente și produse realizate special pentru cei mici. Specialiștii nostri sunt pregătiți să interacționeze cu ei, astfel încât să le mențină starea de bine pe întreaga durată.

Prima etapă constă în curățarea perfectă a danturii cu o periuță special concepută și fară vreun tratament invaziv asupra dinților. Înainte ca produsul să fie lăsat să acționeze, se aplică un gel care se lasă pe suprafața danturii preț de circa jumătate de minut.

A2- a etapă are la bază sigilarea completă a oricărui șanț și fosetă dentară. Adezivul folosit este o substanță care odată aplicată, e menită să acopere toate șanțurile existente. Ținută pentru scurt timp, se fixează apoi în cavitatea bucală cu ajutorul unor lampi de fotopolimerizare, care întăresc substanța adezivă.

Pedodonția – sfaturi și avantaje

Acest serviciu dedicat în cea mai mare parte copiilor, dar nu numai, previne în primul rând apariția cariilor și efectele adverse dureroase ale acestora. Totodată intervenția nu presupune etape dureroase și întărește structura dintelui, făcându-l mai rezistent.

Dacă vrei ca și copilul tău să pornească cu dreptul înspre o dantură perfect sănătoasă, trebuie să te asiguri că acesta mestecă adecvat și are o dietă potrivită vârstei lui. Învață-l și asigură-te că efectuează corect perierea dinților.Încurajează-l în vederea unei consultații stomatologice, iar medicii noștri te vor ajuta să transformi totul într-o joacă pentru cel mic. Nu există dezavantaje și nici contraindicații pentru acest procedeu.

Programează și tu acum o ședință pentru cel mic și haide să-l vedem zâmbind! Pedodonția necesită doar părerea stomatologului pentru a comunica vârsta potrivită pentru intervenție.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp