Reabilitare orală prin coroane dentare zirconiu

reabilitare orala art implant coroane dentare zirconiu

Reabilitare orală prin coroane dentare zirconiu

Atunci când fobia de stomatolog pune stăpânire, frica va cântări mai mult decât durerile dentare. O dantură sănătoasă nu implică doar un aspect estetic plăcut şi lipsa durerii, ci contribuie şi la o stare generală bună a sănătăţii. De aceea, este foarte important să găseşti o cale de a te confrunta cu această fobie şi să ajungi într-un cabinet stomatologic la timp. În acest articol vei afla detalii despre un caz Art Implant, în care fobia de halatul alb a dus la daune serioase ale danturii. Frica a fost învinsă, din fericire, iar dantura a fost reabilitată cu ajutorul aplicării de coroane dentare zirconiu.

Cuprins

 1. Reabilitare orală prin coroane dentare zirconiu – caz Art Implant
  1.1. Ce probleme poate aduce fobia de stomatolog
  1.2. Cum poţi evita astfel de probleme dentare
 2. Coroane dentare zirconiu – soluţia când fobia de dentist provoacă daune dentare
 3. Etapele de aplicare coroane dentare zirconiu
 4. Avantaje generale ale aplicării de coroane dentare zirconiu

 

1. Reabilitare orală prin coroane dentare zirconiu – caz Art Implant

1.1. Ce probleme poate aduce fobia de stomatologmedic bogdan iliant art implant

Pacientul nostru, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat cu probleme grave ale danturii. Fumător şi prezentând o fobie faţă de halatul alb, daunele dinţilor s-au agravat de-a lungul timpului. Astfel, a ajuns în punctul în care a fost nevoie de o reabilitare orală totală.

Din fericire, şi-a învins frica şi a reuşit să ajungă în cabinetul nostru stomatologic, fiind tratat de către Dr. Bogdan Iliant. Cei doi se cunosc de foarte mult timp, iar pacientul nostru a mărturisit că acesta a fost singurul motiv pentru care a reuşit să îţi învingă teama: încrederea într-o persoană apropiată.

Acest lucru ne face să subliniem importanţa susţinerii din partea celor din jur, în astfel de cazuri. Dacă o persoană dragă ţie prezintă această frică faţă de stomatolog, este foarte important să îi oferi suport moral şi să o ajuţi să păşească într-un cabinet stomatologic.

Revenind la cazul nostru, reabilitatea orală a fost începută cu grupurile frontale superior și inferior. Din păcate, faptul că fobia faţă de cabinetul stomatologic a fost mult mai puternică decât problemele pe care le-a experimentat (în legătură procesul de masticaţie sau durerea) a dus la daune dentare avansate. Astfel, nu au mai putut fi salvaţi toţi dinţii, fiind nevoie de câteva extracţii. Mai departe au fost realizate tratamente de canal. În final, s-a trecut la procesul aplicării de coroane dentare zirconiu şi implanturi dentare.

Dr. Bogdan Iliant a reuşit să îi construiască o dantură uimitoare, diferenţele dintre momentul în care pacientul a ajuns în cabinetul nostru şi rezultatul final vorbind de la sine:

coroane dentare zirconiu

 

Dr. Bogdan Iliant este medic stomatolog generalist la Art Implant, şi deţine competenţe în laser dentar și injectare acid hialuronic. Datorită experienţei acestuia de aproape 15 ani şi datorită aparaturii de înaltă tehnologie folosită în cadrul cabinetului stomatologic Art Implant, pacientul nostru a plecat acasă cu un nou zâmbet. Mai mult decât atât, este învingător şi în faţa fobiei de halatul alb.

1.2. Cum poţi evita astfel de probleme dentare

Dacă te confrunţi şi tu cu fobii legate de cabinetul stomatologic, sperăm că povestea pe care tocmai ţi-am prezentat-o te-a ajutat să treci măcar parţial peste această frică. Primul pas pentru a depăşi teama este să pui în balanţă următoarele lucruri: merită să te confrunţi cu dureri dentare pe perioade lungi sau să îţi pierzi încrederea de sine, evitând să zâmbeşti în faţa persoanelor nou cunoscute?

Tehnologiile şi tratamentele dentare au evoluat, astfel încât o vizită la stomatolog nu mai implică acea durerere de altădată, din cauza căreia a intervenit frica în legătură cu mersul la dentist. Mai mult decât atât, la Art Implant avem medici stomatologi care tratează cu deosebită grijă fiecare caz în parte, asigurându-se că durerile din timpul intervenţiilor sunt minime sau inexistente.

bărbat cu probleme dentare probleme dentare

2. Coroane dentare zirconiu – soluţia când fobia de dentist provoacă daune dentare

Atunci când în sfârşit reuşeşti să faci un prim pas în depăşirea fobiei faţă de dentist şi prinzi curajul de a te prezenta într-un cabinet stomatologic, problemele dentare pot fi deja avansate. Asfel, poate fi nevoie de proceduri pentru tratarea cariilor. În cazul în care afecţiunile au o evoliţie mare, va fi nevoie şi de opturaţii de canal sau de salvarea unor dinţi fisuraţi sau chiar fracturaţi.

În aceste cazuri, după ce medicul dentist a realizat aceste proceduri, îţi poate recomanda aplicarea de coroane dentare zirconiu. Ce scop au acestea? Datorită faptului că zirconiul este un cristal indestructibil, aplicarea unor astfel de coroane realizate din ceramică pe zirconiu va oferi dinţilor tăi rezistenţa de care au nevoie. Mai mult decât atât, acest tip de coroane este cea mai bună alegere deoarece are cea mai lungă durată de viaţă.

Ele sunt create cu o mare precizie pentru a acoperi complet dintele. În interior este folosit zirconiul care primeşte un înveliş ceramic, pentru a îi oferi un caracter estetic. Iar încă un avantaj care clasează zirconiul în faţa altor tipuri de materiale este faptul că are o rezistenţă mult mai mare în faţa bateriilor.

Prin urmare, pacientul nostru tratat de către Dr. Bogdan Iliant va avea de acum o dantură puternică, sănătoasă şi de durată.

coroane dentare zirconiu

3. Etapele de aplicare ale coroanelor dentare din zirconiu

 1. Dintele este şlefuit
 2. Se realizează amprenta funcțională
 3. Se construieşte protezarea provizorie a bontului protetic
 4. Se face proba coroanei dentare
 5. Coroana dentară este adaptată
 6. Se face cimentarea provizorie
 7. Când totul este perfect, se realizează cimentarea definitivă

4. Avantaje generale ale aplicării de coroane dentare zirconiu ceramice

– Datorită faptului că sunt realizare printr-un sistem computerizat de prelucrare, coroanele au o precizie perfectă. Deci, nu trebuie să îţi faci griji că vor fi diferenţe între dinţii pe care vor fi aplicate şi cei naturali;
– Zirconiul nu provoacă reacţii adverse;
– Datorită învelişului ceramic, coroanele dentare zirconiu au o culoare albă şi o grosime mică, fiind extrem de estetice;
– Aplicarea de coroane dentare din zirconium implică o şlefuire mai mică a dintelui natural;
– Ceramica aplicata pe zirconiu prezintă o posibilitate de fuziune mai redusă decât dacă este aplicată pe alte metale.

probleme danturădantura restaurata coroane dentare zirconiu

 

Problemele dentare odată apărute nu se vor vindeca de la sine, ci vor continua să se dezvolte. În cazul pacientului nostru, în vârstă de 39 de ani, fobia faţă de stomatolog a avut pentru mult timp o influenţă care a dus la apariţia de probleme dentare grave. Din fericire, datorită profesionalismului stomatologului nostru, Bogdan Iliant, pacientul a reuşit să îşi învingă teama care l-a chinuit atât de mult timp. Iar acum a primit o restabilitare orală prin coroane dentare zirconiu.

Vino şi tu la Art Implant, unde doctorii noştri nu doar că îţi vor rezolva problemele dentare, dar te vor ajuta şi să îţi învingi teama de stomatolog. Programează o consultaţie: 021.321.11.11 / 0731.321.111.

Citeşte şi:
5 motive pentru care ai nevoie de coroane dentare
Albire dentară – Mituri şi Adevăr
Diferentele dintre coroane ceramice si fatete dentare

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp