Sigilarea se realizeaza cu scopul de a preveni aparitia cariilor dentare, carii care se dezvolta in santurile si fosetele, de pe suprafetele ocluzale si vestibulare ale molarilor si premolarilor si de pe suprafetele orale (interioare) ale incisivilor superiori.

Sigilarea dentara reprezinta un mod sigur si nedureros, de a proteja dintii copiilor.

Ce este sigilarea?

Procedeul de sigilare nu este deloc complicat, dureaza doar cateva minute si nu prezinta nici un risc. Dintele ce urmeaza a fi sigilat, este curatat printr-un periaj profesional si un Air-Flow. Ulterior se aplica o solutie care face legatura intre sigilant si dinte. Sigilantul se aplica intr-un strat foarte subtire, strict in santuri si in fosete, ulterior este intarit cu ajutorul unei lampi cu ultraviolete.

Sigilantul este un material special destinat acestei manopere, ce contine particule de fluor care se elibereaza treptat pe o perioada indelungata de timp. Acesta formeaza o bariera solida, care tine alimentele si bacteriile departe de suprafetele retentive ale dintilor. Aceasta bariera care acopera toate micile neregularitati de pe suprafata dintelui, este importanta deoarece cariile dentare incep sa se dezvolte in primul rand in aceste zone (santuri si fosete).

Sigilarile pot rezista pana la cativa ani, dar este indicat ca medicul dentist sa verifice in mod regulat integritatea acestora, deoarece materialul de sigilare se uzeaza in timp iar daca nu se face o verificare a acestora pot aparea carii pe langa sau sub sigilari.

Sigilarile se fac imediat dupa ce un molar a erupt pe arcada. Acest lucru se intampla in jurul varstei de 5-7 ani (variaza de la copil la copil), iar restul dintilor se sigileaza pe masura ce erup.

Pentru o dantura sanatoasa: Nu uitati sa consultati medicul dentist o data la 3 luni!