Sigilari dentare redus la 50% pentru copii si adolescenti

Sigilari dentare redus la 50% pentru copii si adolescenti

Dintii se dezvolta in siguranta cu noul serviciu de sigilari dentare redus la 50% pentru copii si adolescenti

Pana pe 30 octombrie, ii asteptam si pe cei mici si pe adolescenti cu o noua promotie dentara: Sigilari dentare reduse la 50%!

Sigilarile dentare sunt o modalitate sigura si nedureroasa de prevenire a cariilor dentare, recomandata in special pacientilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Acest tratament este o metode preventie impotriva cariilor. El consta in aplicarea uneii subtante care sa etanseze locurile interdentare, ca bacateriile sa nu intre si sa se dezvolte. Etansantul este o rasina de protectie care se aplica pe suprafata superioara a molarilor si in spatiile interdentare. Pelicula de rasina formeaza o bariera pentru a impiedica alimentele sa ramana in santurile mici, care sunt vizate ca destinatia initiala pentru cariile dentare. Aceasta substanta care obtureaza bacteriile, se poate aplica pe unul sau mai mult dinti.

De ce este recomandata sigilarea dentara?

Stomatologii Art Implant recomanda sigiliile dentare pentru copii aflati la prima vizita in cabinet, pentru ca este un tratament ce poate reduce riscul aparitiei cavitatilor dentare cu pana la 90%. Copiii au o incidenta mai mare a cariilor dentare, deoarece consuma multe alimente si sucuri bogate in zahar. Dintii de lapte nu sunt complet mineralizati si nu pot oferi acelasi nivel de protectie ca dintii maturi.

Se recomanda in special sigilarea molarilor, maselelor, a dintilor permanenti asezati in spate pe arcada dentara, care datorita formei, fisurilor si cavitatilor de retentie care sunt greu de tratat.
Cunoscutii „molari de 6 ani” sunt expusi mai devreme la alimente si fluide si sunt sensibili la aparitia cariilor. Deserori, este posibil ca parintii sa nu observe nici macar aparitia molarilor noi, deoarece acestia se afla in spatele dintilor bebelusului si nu inlocuiesc un dinte temporar. De aceea, cea mai buna cale este preventia.

Cum se fac aceste sigilari dentare?

Inainte de a incepe sigilarea dentara, dintele se igienizeaza in mod corespunzator. Aceasta inseamna canu se folosesc freze sau aparate care sa intepe si sa taie din smalt.

Apoi se pregateste dintele pentru sigilare. Aceasta procedura nu doare si este non-invaziva.
Daca este cazul, si sunt prezente pigmentatii, urme de carii la nivelul suprafetei dintelui, se poate indeparta cu freza strict tesutul afectat.

Apoi se poate trece la introducerea rasinii transparente pe dinte si in zonele interdentare, pentru a nu afecta nici ceilalti dinti. Procedura poate fi reluata si verificata, dupa cativa ani. De regula, o sigilare dentara rezista ani in sir, in functie si de igiena orala a pacientilor.

De asemenea, in cadrul clinicii se realizeaza si alte tratamente pedodontice, cu inhalosedare, pentru linistirea celor mici.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp