Tipuri de plombe pentru o dantura impecabila

Tipuri de plombe pentru o dantura impecabila

Durerile dentare pot ascunde de cele mai multe ori carii sau infectii ce pot fi tratate cu o curatare propice si plombe de calitate. Evolutia plombelor a facut ca materialele utilizate sa fie tot mai apropiate de culoarea naturala a dintilor.

Este foarte important ca in laboratorul propriu sa se foloseasca materiale ceramice, de portelan sau de zirconiu, care sa se imbine cu nuanta dintilor fiecarui pacient.

O gama variata de nuante de alb si mai ales tehnica de realizare a plombelor si coroanelor dentare, stau la baza unei danturi impecabile.

Pentru a nu iesi in evidenta, plomba trebuie realizata in acelasi ton cu nuanta dintilor. O nuanta mai inchisa sau mai deschisa poate crea o discrepanta vizibila.

La Art Implant, ne dedicam perfectiunii zambetului tau. De aceea, avem un laborator de tehnica dentara, care dispune de cele mai calitative produse si componente pentru dintii tai. In plus, in cadrul cabinetului din Bucuresti, avem o echipa de tehnicieni experimentati si talentati.
Un tehnician dentar ceramist este un specialist stomatologic care modeleaza, formeaza si supune arderii materialele ceramice dentare.
El ofera rezultate de efect in procedurile cosmetice dentare de la implanturi, pana la coroane si fatete dentare.

Ce servicii stomatologice trebuie sa fac inainte de montarea unei plombe

1. Detartraj si pachet de igienizare orala

Una din cele mai intalnite probleme este tartrul, urmat de sangerarea gingivala.

Un pachet de igienizare cu airflow pe ambele arcade, este o solutie nedureroasa, care curata dantura. Aceasta se face cu un chiuretaj clasic sau cu laser, ce nu lezeaza dintii si nici tesutul moale.

In cazul detartrajului se poate intra inclusiv subgingival, eliminand depunerile nedorite de tartru, care cauzeaza parodontoza sau alte complicatii. Dispare astfel halena, durerea gingivala si se poate lasa loc pentru a vedea o carie in faza incipienta.

Igienizarea dentara nu este favorabila numai dintilor, ci si intregului sistem. In tractul digestiv se situeaza si flora microbiana, care ne intareste sistemul imunitar. O igiena orala buna, ne mentine intregul tract digestiv mai sanatos.

Este recomandat ca detartrajul sa se faca o data la 6 luni.

2. Endodontie la microscop

Dupa igienizare, daca exista in continuare o durere si o pigmentatie pe dinti sau masele, se poate trece la curatarea in profunzime a acestora. Procesul se face cu o anestezie locala, urmata de eliminarea pulpei sau dentinei afectate de care.

Apoi, in cazul in care s-a ajuns la nerv se trece efect la tratamentul de canal. Prin endodontia la microscop se pune practic baza unei plombe sanatoase, pastrand dintele si radacina lui.

Tratamentul este necesar pentru a elimina riscul unei infectii sau pierderea dintelui.

Printre beneficiile endodontiei la microscop se numara:

– Se permite identificarea unor probleme altfel imposibil de reperat;

– Se realizeaza interventia precisa in locul afectat;

– Este redus timpul de interventie si se asigura confortul pacientului;

– Are cea mai mare rata de succes dintre procedurile endodontice.

Tipuri de plombe si care sunt recomandarile stomatologice

plombe

Plombele folosite se diferentiaza prin materialul de umplere. Mai exact, exista:

  • Plombe din amalgam
  • Plombe din compozit
  • Plombe din ionomeri de sticla
  • Plombe din aliaje de aur
  • Plombe inlay si onlay
  • Plombe de ultima generatie cu microparticule din zirconiu

– Daca inainte erau folosite plombele de amalgam, cu aspect metalic, ce se vedea pe dinte, acum sunt indicate plombele ceramice sau cele din zirconiu.

Plombele de amalgam aveau o durata estimata de 10-15 ani, dar si dezavantajul ca nu redau dintelui aspectul natural. In plus, acest material pateaza dintele, cand este eliminat pentru a fi inlocuit.

– Plombele din compozit sunt de culoarea dintelui si au in componenta un amestec plastic umplut cu sticla. Au o durata medie de aproximativ 8-10 ani. Chiar daca sunt la culoarea dintilor, plombele pot provoca sensibilitate dentara datorita absorbirii nervilor in dentina tubulara.

– Plombele din ionomeri de sticla pot fi folosite doar acolo unde dintii nu sunt supusi unor presiuni ridicate. Emana o cantitate mica de flour favorabila pentru dintii sensibili. Dezavantajul acestora este ca nu rezista la fracture si sunt indicate in cazul plombarii laterale sau al radacinilor dentare.

– Plombele din aliaj de aur erau populare in anii trecuti, din cauza optiunilor limitate de materiale. Ele erau rezistente la uzura, fracturare, coroziune sau matuire. Dezavtanjul era desigur ca nu ofereau aspectul natural al dintelui, dar erau bio-compatibile si protejau dintii invecinati.

– Inlay-urile si Onlay-urile sunt plombe albe din portelan, rezistente, solide, de culoarea dintelui. Se folosesc cand un dinte este prea afectat pentru o obturatie obisnuita, dar nici nu are nevoie de o coroana. Sunt special facute pentru suprafata de frecare a molarilor.

– Plombele cu microparticule de zirconiu- acestea sunt cele mai noi modele, cu o rezistenta dovedita in timp. Materialul ceramic sau de portelan se imbina cu microparticulele din unul din cele mai dure minereuri- zirconiul. Se pune sub portelan in loc de metal pentru a nu transpare sub portelan. Se mai foloseste si la implantologie tot din acelasi motiv, dar si pentru ca are o biocompatibilitate superioara, inlocuind titanul.

La Art Implant, poti beneficia de aceste plombe de ultima generatie cu zirconiu, care nu pateaza dintii. In plus, luna aceasta, avem promotie la coroanele dentare din zirconiu integral, cu 1300 lei, pret redus de la 1800 lei.

Avantajele plombelor dentare

– Este redata functionalitatea dintelui

– Procesul de masticatie se face corect

– In functie de tipul de plomba ales, se reda danturii un aspect natural

– Dintii arata impacabil, fara sa mai existe dureri

– Este eliminat riscul infectiilor dentare, dupa procesul de obturatie si de curatare a dintelui afectat

– Materialele folosite sunt biocompatibile. Nu apar infectii sau reactii alergice.

– Nu dor. Totul se efectueaza cu anestezie locala.

Daca si tu vrei o dantura perfecta, alege cele mai noi tipuri de plombe cu particule de zirconiu de la Art Implant. Suna la 021.321.11.11 / 0731.321.111 pentru programari.

Pentru urgente sunati aici: 0735.851.853

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp