Tratament ortodontic – Soluția îndreptării dinților

Tratament ortodontic – Soluția îndreptării dinților

Tratamentul ortodontic se concentrează pe îmbunătățirea poziționării necorespunzătoare a dinților. El poate, de asemenea, influența modul în care fața se dezvoltă de-a lungul timpului. Un tratament ortodontic poate fi efectuat din motive pur cosmetice, îmbunătățind aspectul general al dinților și feței unei persoane. În plus, tratamentul poate fi necesar pentru a îmbunătăți mușcătura. Adesea, ambele obiective pot fi realizate simultan.

Una dintre cele mai fundamentale considerente în design-ul zâmbetului este insăși poziția dinților. Cum se încadrează de fapt în cadrul feței și a fălcilor și cum se raportează fălcile superioare și cele inferioare între ele. Prin analogie, înainte de renovarea unei case, este important să se ia în considerare dacă fundația nu este numai solidă, ci și in poziția corectă.

Ce face un ortodont

ce face un ortodont

Un ortodont este un dentist care a urmat cursuri avansate de specialitate în mai multe domenii. La Art Implant, echipa noastră este pregătită să îți ofere un tratament ortodontic de cea mai înaltă calitate. Cea mai importantă parte este faptul că poziția dinților dictează modul în care dinții lucrează împreună și afectează modul în care arăți și zâmbești. Ortodonția necesită o înțelegere a modului de deplasare a dinților în poziția corectă prin trei principii de operare:

  • Dezvoltare – creșterea și dezvoltarea dinților și a fălcilor
  • Aliniere – alinierea dinților în concordanță cu fălcile
  • Ocluzie – mușcătura sau cum dinții funcționează în armonie cu articulațiile maxilarului

Ortodonția – O contribuție unică asupra zâmbetului

ortodontia o contributie unica asupra zambetului

O condiție prealabilă pentru design-ul zâmbetului tău este poziționarea și alinierea corectă a dinților. Numai tratamentul ortodontic poate muta dinții într-o poziție mai bună. Ia în considerare cele două rezultate ale acestei contribuții unice:

  • Crearea unui nou zâmbet – numai prin tratamentul ortodontic
  • Îmbunătățirea poziției și a funcției de mușcătură a dinților

Cum și de ce se mișcă dinții

Aparatele ortodontice, cunoscute sub numele de „aparate dentare”, descriu brackeții mici care sunt plasați pe dinți și prin care sunt filetate mici fire flexibile. Aceste fire mici aplică presiune pe dinte, deoarece firele tind să se îndrepte spre formele lor nedenaturate, mișcând dinții odată cu ele. Motivul pentru care dinții se mișcă se datorează proprietăților magice ale ligamentului periodontal (care atașează dinții de os). Și pentru că acest ligament este elastic, există o micro-mișcare a dinților tot timpul. Deoarece aceste țesuturi sunt vii, ele se schimbă în constant și se remodelează.

De asemenea, pentru că luna Aprilie aduce super reduceri, beneficiezi 46 % DISCOUNT la Aparatul ortodontic Metalic și 40% DISCOUNT la Aparatul ortodontic Safir !

Cum funcționează un tratament ortodontic

cum functioneaza tratamentul ortodontic

Fiind instruit în creștere și dezvoltare, un ortodont va determina vârsta ideală pentru evaluarea și tratarea unui pacient în creștere. Creșterea poate juca un rol important în proiectarea planului de tratament și a mecanicii ortodontice. Creșterea poate fi evaluată și modificată prin tratamentul ortodontic și poate reprezenta un aliat important pentru un rezultat stabil și funcțional. Deoarece creșterea este completă la adulți, este necesară o abordare diferită a tratamentului. Înainte ca o problemă să poată fi rezolvată, trebuie să existe o înțelegere clară a modului și a motivului pentru care dinții au ajuns în poziția lor actuală. Și ca în cazul majorității lucrurilor, acest lucru necesită o evaluare atentă. De asemenea, vor fi necesare proceduri detaliate:

  • Modele articulate – aceste modele de studiu reproduc mișcarea maxilarului
  • Radiografii specializate (raze X) ale dinților și maxilarului
  • Fotografii ale zâmbetului și a poziției dinților

Toate acestea sunt incluse în tratamentul ortodontic iar echipa noastră de specialiști îți stă la dispoziție.

Tratament ortodontic – Un rezultat stabil

tratamentul ortodontic un rezultat stabil

În general, obiectivele tratamentului ortodontic sunt estetica, sănătatea și stabilitatea, toate trebuind să fie luate în considerare. Diagnosticul discrepanțelor de poziție a dinților și problemele de mușcătură, inclusiv de ce dinții nu se află unde trebuie, este fundamental. Este la fel de important să se determine unde ar trebui să se afle dinții tăi, metoda de a-i muta și cât de stabili vor fi odată ce tratamentul a fost finalizat.(stabilizare și retenție). Aceste reprezintă un alt motiv pentru  care un ortodont sau un dentist cu pregătire și experiență avansată este atât de important pentru planul tău de tratament dentar.

Vezi cum funcționează aparatele dentare în video-ul de mai jos

Vino la Art Implant și bucură-te de tratamentul ortodontic! De asemenea, indiferent de ce serviciu ai avea nevoie, noi îți punem la dispoziție cea mai bună echipă de specialiști, acompaniată de cea mai bună aparatură!

Contactează-ne: 021.321.11.11 / 0731.321.111
Bld. Corneliu Coposu, Nr. 35, Etaj 1,Bucuresti, Sect.3

 

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp