Clinica stomatologica Art Implant desfasoara in aceasta perioada servicii dentare acreditate, respectand legile in vigoare si normele de igienizare cu multiple filtre, pentru a preveni infectarea pacientilor si personalului cu virusul Covid-19 sau alte boli infectioase. Directivele date de Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania pot fi citite aici

Tratamentul dentar în timpul sarcinii

Restricţiile medicamentoase ocupă o listă lungă în timpul sarcinii. Există chiar prejudecata, greşită de altfel, ca atunci când eşti însărcinată, sunt interzise intervenţiile stomatologice. În articolul nostru, îţi vom indica ce este recomandat să eviţi şi de ce proceduri poţi beneficia, fără a afecta fătul.

În primul rând, medicul dentist te ţi-ar putea oferi sfaturi în legătură cu orice simptome dentare legate de sarcină pe care s-ar putea să le experimentezi. Deși multe femei trec prin cele nouă luni fără niciun disconfort dentar, sarcina poate îngreuna unele afecţiuni sau poate crea altele noi. Verificările dentare regulate te pot ajuta să menţii sănătatea ta dar şi a copilului tău.

Gura ta poate fi afectată de modificările hormonale pe care le vei avea în timpul sarcinii. De exemplu, unele femei dezvoltă o afecțiune cunoscută sub numele de „gingivită în sarcină”, ​​o inflamație a gingiilor care poate provoca umflături și sensibilitate. Gingiile pot, de asemenea, sângera un pic la periat. Netratată, gingivita poate duce la forme mai grave de boală a gingiilor. Medicul dentist îţi poate recomanda curățări mai frecvente pentru a preveni acest lucru.

Femeile gravide pot fi mai predispuse la carii din mai multe motive. Dacă vei consuma mai mulți carbohidrați decât de obicei, acest lucru poate provoca degradarea danturii. Creşterea cantităţii de acid din gură poate fi combătuta cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Este deosebit de important să te ţii de aceasta rutină, deoarece obiceiurile proaste din timpul sarcinii au fost asociate cu naşterea prematură, blocajul de creștere intrauterin, diabetul gestațional și preeclampsia.

Medicul dentist poate consulta medicul tău pentru a alege medicamente – cum ar fi analgezicele sau antibioticele – astfel încât sarcina să se desfăşoare fără riscuri. Chiar şi anestezicele sunt sigure, atunci când sunt aplicate corect, în funcţie de fiecare pacientă.  Ba chiar un studiu din 2015 al revistei American Dental Association a urmărit un grup de femei însărcinate care necesitau anestezice dentare. Studiul a arătat că aceste tratamente au fost sigure în timpul sarcinii, deoarece nu au produs nicio diferență în rata pierderilor de sarcină, defectelor congenitale, naşterilor premature sau greutăţii copilului. Studiul nu a identificat nicio dovadă care să arate că tratamentul stomatologic cu anestezice este dăunător în timpul sarcinii. Chiar şi radiografiile dentare sunt posibile în timpul sarcinii, datorită aparaturii moderne ce determină un nivel infim de radiaţii. Pentru un maxim de siguranţă, medicul dentist îţi poate acoperi abdomenul pentru a adăuga un strat protector pântecului tău.

Nu evita vizita la stomatolog în timpul celor nouă luni pentru că medicina contemporană dispune de toate soluţiile pentru a acoperi orice fel de nevoie dentară – chiar şi pe cele ale femeilor gravide.

Contactează-neURGENTE: 0735.851.853 021.321.11.11 0731.321.111 Whatsapp