Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Fațetele dentare: Sunt o soluție bună pentru albire?

 

Zâmbetul este una dintre armele pe care fiecare dintre noi îl avem în arsenal atunci când ne luptăm cu capriciile societății. Zâmbetul deschide uși, zâmbetul sudează relații și tot zâmbetul reușește să te facă mai plăcut în fața celorlalți.

 

Din păcate, nu toată lumea este înzestrată cu un zâmbet perfect. Mulți oameni se feresc să zâmbească din cauza culorii dinților sau din cauza diverselor probleme stomatologice pe care le au.

 

Din fericire, tehnicile stomatologice au evoluat foarte mult și orice problemaă dentară poate să fie rezolvată într-un cabinet stomatolog.

 

Pentru albirea dinților, spre exemplu, există mai multe soluții eficiente, iar una dintre ele implică atașarea unor pelicule subțiri de ceramică pe fiecare dinte, denumite fațete dentare.

Merită să apelezi la fațete dentare?

Privind strict din punct de vedere al rezultatelor, cu sigurantă merită! 

 

Fațetele dentare au capacitatea de a construi un zâmbet perfect, ascunzând toate imperfecțiunile și neplăcerile legate de culoarea dinților.

 

Există și mici dezavantaje însă, pe care scepticii tind să le evidențieze. Fațetele dentare nu sunt atât de rezistente precum coroanele dentare, necesită o investiție destul de mare și, odată ce sunt aplicate, trebuie să rămână permanent pe dinți. Totuși, aceste dezavantaje sunt mult prea nesemnificative în fața numeroaselor avantaje pe care le au fațetele:

 

  • Elimină riscul de inflamare a gingiilor, ținând placa bacteriană departe de dinți;
  • Nu pot fi pătate de cafea, vin, ceai sau țigări;
  • În ciuda faptului că nu sunt la fel de rezistente precum coroanele, au o durată de viață de până la 15 ani, dacă sunt întreținute corect;
  • Oferă un uriaș plus estetic pentru cei care apelează la ele. Acestea îmbunătățesc atât culoarea dinților, cât și forma acestora;
  • Ascund dinții fisurați, sparți, care au plombe inestetice sau alte probleme vizuale.

Cum se îngrijesc fațetele dentare?

Îngrijirea fațetelor dentare nu este atât de dificilă precum ai crede. Atâta vreme cât urmezi cu strictețe recomandările medicului stomatolog, nu ar trebui să ai nicio problemă în a le îngriji corect pe termen lung. În general, sfaturile stomatologilor sunt următoarele:

 

  • Nu pune foarte multă presiune asupra dinților! Asta înseamnă că nu trebuie să muști alimente dure sau să îți scrânșnești dinții;
  • Acordă atenție maximă igienei orale! Chiar dacă ai fațete dentare, dinții încă prezintă riscul de a se caria. O igienă corectă implică folosirea unei paste de dinți potrivite, a aței dentare, al dușului bucal și a apei de gură;
  • Mergi frecvent la medicul stomatolog pentru un control de rutină!

Opțiunea tratamentului cu fațete dentare este din ce în ce mai populară, iar acest lucru este datorat eficienței lor. Dacă nu ai încredere totală în zâmbetul tău, merită să iei în calcul această opțiune.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.