Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Află ce beneficii poți câștiga în urma tratamentului

implant dentar

 

Implantul dentar este o procedură chirurgicală utilizată pentru a înlocui dinții pierduți sau deteriorați. Această procedură implică plasarea unui șurub de titan în osul maxilarului, care apoi este acoperit cu o coroană dentară. Implantul dentar este o soluție durabilă și eficientă pentru pacienții care doresc să înlocuiască dinții lipsă. În acest articol, vom discuta despre beneficiile tratamentului cu implant dentar și cum poate aceasta procedură să îți îmbunătățească calitatea vieții.

 

Beneficiile implantului dentar

  • Îmbunătățirea aspectului fizic

Lipsa dinților poate avea un impact negativ asupra aspectului fizic, ducând la pierderea încrederii în sine și la o calitate scăzută a vieții. Implantul dentar poate ajuta la îmbunătățirea aspectului fizic prin înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați cu dinți artificiali care sunt similari cu dinții naturali. Acești dinți artificiali pot fi personalizați pentru a se potrivi cu restul dinților și cu forma feței.

 

  • Îmbunătățirea calității vieții

Implantul dentar poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții prin facilitarea mâncării și a vorbirii. Dinții artificiali oferă o funcționalitate similară cu dinții naturali, permițând pacienților să mănânce și să vorbească fără probleme sau dureri. În plus, implantul dentar poate ajuta la reducerea riscului de boli dentare și poate contribui la menținerea unei igiene dentare adecvate.

 

  • Îmbunătățirea sănătății generale

Implantul dentar poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale prin prevenirea problemelor dentare și a complicațiilor asociate cu pierderea dinților, cum ar fi infecțiile și bolile gingivale. De asemenea, implantul dentar poate ajuta la menținerea unei structuri osoase sănătoase și poate contribui la menținerea sănătății generale a organismului.

 

Procesul de implant dentar

Procesul de implant dentar implică mai multe etape, de la evaluarea inițială până la plasarea efectivă a șurubului de titan și coroanei dentare. Aceste etape includ:

 

  • Evaluarea inițială

Înainte de a începe procesul de implant dentar, medicul va evalua starea generală a dinților și a gingiilor. De asemenea, medicul va discuta cu pacientul despre opțiunile disponibile și va determina dacă implantul dentar este o opțiune viabilă. În timpul acestei etape, medicul poate efectua radiografii și tomografii computerizate pentru a evalua structura osului maxilarului și pentru a planifica poziționarea implantului dentar.

 

  • Plasarea șurubului de titan

Odată ce evaluarea inițială este finalizată și se determină că implantul dentar este o opțiune viabilă, următoarea etapă implică plasarea șurubului de titan în osul maxilarului. Această procedură se face sub anestezie locală și poate dura între 30 de minute și câteva ore, în funcție de numărul de implanturi dentare.

 

  • Vindecarea

După plasarea șurubului de titan, se va începe procesul de vindecare. Acesta poate dura între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de starea generală de sănătate a pacientului și de locul în care a fost plasat implantul dentar. În timpul acestei etape, osul maxilarului se va vindeca în jurul șurubului de titan, fixându-l ferm în loc.

 

  • Plasarea coroanei dentare

Odată ce procesul de vindecare este finalizat, următoarea etapă implică plasarea coroanei dentare. Aceasta este partea finală a procesului de implant dentar și constă în plasarea unei coroane dentare personalizate peste șurubul de titan. Această coroană este realizată din materiale durabile, cum ar fi ceramică sau porțelan, și este proiectată pentru a se potrivi cu restul dinților.

Implantul dentar este o procedură chirurgicală eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. Acest tratament poate ajuta la îmbunătățirea aspectului fizic, la îmbunătățirea calității vieții și la menținerea sănătății generale a organismului. Procesul de implant dentar implică mai multe etape, de la evaluarea inițială până la plasarea efectivă a coroanei dentare. Cu toate acestea, este important să urmați recomandările medicului și să evitați alimentele și băuturile nepotrivite în timpul procesului de vindecare.

 

Este important să discutați cu un medic stomatolog calificat despre opțiunile de tratament disponibile și dacă implantul dentar este o opțiune viabilă pentru dumneavoastră. Cu un plan de tratament adecvat și o igienă dentară adecvată, un implant dentar poate fi o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit! 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.