Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Ai implant dentar? Atunci evită aceste obiceiuri!

 

Dacă aveți un implant dentar, este necesar să știți că este important să evitați să faceți anumite  lucruri! Implanturile dentare sunt o modalitate excelentă de a înlocui dinții lipsă, dar necesită o îngrijire specială, când vine vorba de obiceiuri. Dacă nu aveți grijă de ele, se pot deteriora și este posibil să fie nevoie să le înlocuiți.

 

Medicii Art Implant, recomandă ca îngrijirea implanturilor dentare să se facă la fel de bine ca și  pentru dinții naturali pentru a le crește rata de succes și durata de viață.

 

Vom exemplifica în rândurile ce urmează, o serie de obiceiuri pe care unii oameni le au și în care își utilizează dantura în alte scopuri decât cele pentru care aceasta a fost creată, afectând astfel integritatea atât a dinților naturali cât și a implanturilor dentare.

 

 Obiceiuri care trebuie întrerupte, în cazul în care le aveți:

 

  • Igiena orală precară

 

Bineînțeles că toate sunt legate de igiena orală, corect utilizată. Indiferent că aveți dentația naturală sau implanturi dentare, igiena orală trebuie să fie făcută într-un mod riguros și corect, periajul trebuie să fie efectuat de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă,  dacă este posibil.

 

Modul corect de periaj se referă la utilizarea unei periuțe de dinți adecvată nevoilor gingiilor dumneavoastră, folosirea unei paste de dinți care să conțină fluor (florul este un agent care luptă împotriva depunerilor de tartru) și un ansamblu de mișcări începând cu cu măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic.

 

Cel mai bine este să poziționați periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important chiar daca nu este la vedere!

 

După ce vă spălați pe dinți și folosiți ața dentară, clătiți-vă gura cu apă de gură pentru a vă asigura că orice particule de alimente depuse în gingii sunt îndepărtate.

 

 

  • Spartul în dinți al alimentelor dure

 

Alimentele cu coaja cea mai dură sunt fisticul, alunele de pădure sau nucile, iar mulți oameni consideră că o bună metodă pentru a le desface sunt dinții. Total greșit, dantura nu poate înlocui niciodată rolul unei ustensile special făcute pentru a sparge alimentele dure.

Sfatul medicilor noștri este să evitați pe cât posibil spargerea celor enumerate mai sus pentru a nu risca să deteliorați sau spargeți implantul dentar.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, art implant bucuresti

 

  • Deschisul sticlelor cu ajutorul dinților

 

Există anumite persoane care încă mai au un comportament care este mai mult decât nepotrivit în ziua de azi, cum ar fi folosirea dinților ca desfăcător de sticle. Chiar dacă dinții dumneavoastră pot rezista o dată sau de două ori, nu au fost destinați pentru asta. Prin această practică, riscați să pierdeți atât implantul dentar cât și dinții naturali dacă nu vă opriți din a face acest lucru chiar acum!

 

Credem că fiecare persoană ar trebui să aibă acces la asistență stomatologică de înaltă calitate și suntem dedicați să vă oferim servicii excepționale și durabile la prețuri cât mai avantajoase.

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

 

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.