Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Avantajele implanturilor dentare față de punțile dentare: Care este cea mai bună opțiune pentru dvs.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, implanturile și punțile dentare sunt ambele opțiuni de tratament pentru a vă reface zâmbetul. Cu toate acestea, care este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră?

 

În această postare pe blog, vom compara implanturile și punțile dentare din punct de vedere al avantajelor și dezavantajelor lor. De asemenea, vă vom ajuta să decideți care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

 

În cazul în care un dinte trebuie extras sau a fost deja pierdut, este esențial să selectați imediat cea mai potrivită opțiune de înlocuire. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră, dar vă va ajuta și la reducerea impactului negativ asociat cu pierderea dinților.

 

 

Efectele devastatoare ale lipsei dinților:

  • Retragerea osului maxilar/mandibular
  • Deplasarea dinților adiacenți (învecinați)
  • Aspect inestetic
  • Spațierea dinților
  • Vorbire defectuasă
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modificări la nivelul structurii faciale

 

 

Implant dentar sau punte dentară?

 

Înainte de a decide care dintre aceste două alternative este cea mai bună variantă pentru restaurarea dinților lipsă, trebuie să înțelegeți mai întâi ce sunt o punte dentară și un implant.

 

O punte dentară este o tehnică mai puțin invazivă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă pentru a vă face zâmbetul să își recapete funcționalitatea și estetica. O punte este creată prin conectarea a două coroane dentare pe dinții ce înconjoară locul rămas liber, formând doi stâlpi care pot fi folosiți doar pe o singură parte și care pot servi drept fundație pentru coroane dentare suplimentare.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Implantul dentar este plasat în osul care anterior susținea dintele pierdut. Aceste dispozitive autonome, care se susțin singure, nu sunt conectate direct la dinți, ci mai degrabă la osul maxilarului. Duratade recuperare variază între 4-6 luni, avand stabilitate și efecte de lungă durată.

 

 

Majoritatea specialiștilor dentari consideră că implanturile dentare  sunt o opțiune mai bună din următoarele motive:

 

  • Aspectul estetic oferi/ FuncționalitateaImplanturile dentare oferă un aspect estetic mai plăcut și funcționează mai bine decât dinții dintr-o punte dentară, datorită faptului că sunt susținute de rădăcini artificiale bine ancorate în osul maxilar. În plus, deoarece implanturile protejează osul și previn deteriorarea trăsăturilor faciale, aspectul este îmbunătățit.

 

  • RentabilitateImplanturile dentare au un raport de durabilitate pe termen lung considerabil mai bun decât punțile dentare, însă sunt mai costisitoare.

 

  • Conservarea țesutului ososImplanturile dentare, ca și rădăcinile dinților naturali, îndeplinesc aceleași funcții, stimulând osul, protejându-l și prevenind pierderea acestuia. O punte dentară nu oferă același avantaj ca și implanturile atunci când înlocuiți cu ea un singur dinte. De fapt, dacă înlocuiți un dinte cu o punte dentară, gingia și osul care îl susțin se vor resorbi în timp.

 

  • Sănătatea dinților învecinați – O restaurare cu implant dentar nu afectează dinții adiacenți, dar o punte dentară afectează sănătatea pe termen lung a acestora, prin șlefuirea și solicitarea mai mare. În plus, după înlocuirea unei punți dentare, dinții trebuie șlefuiți din nou.

 

 

Medicii implantologi din clinica Art Implant oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și promit seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.