Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Cele mai comune 3 mituri despre implanturile dentare: Demascate!

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Sunt implanturile dentare potrivite pentru dumneavoastră? Aceasta este o întrebare pe care mulți oameni o au, iar răspunsul nu este întotdeauna clar.

 

În acest articol de blog, vom demitiza 3 mituri comune despre implanturile dentare. Înțelegând adevărul despre implanturile dentare, puteți lua o decizie mai bine informată cu privire la faptul că acestea sunt sau nu potrivite pentru dumneavoastră!

 

Vrem să începem prin a vă sublinia cele mai importante caracteristici ale implanturilor dentare pentru a vă elimina ușor-ușor temerile pe care le aveți în legătură cu acest tratament de restaurare dentară:

 

 

Știm că în ultimii ani, de când acest tratament a devenit tot mai popular, au apărut și foarte multe mituri, dar oare câte dintre ele sunt false și câte adevărate? Răspunsul la această întrebare îl puteți afla în rândurile ce urmează de la medicii implantologi care activează în clinica stomatologică Art Implant din București.

 

Conform celor mai recente cercetări, miturile răspândite au influențat o mare parte dintre potențialii pacienți, care doreau să scape de problema și de jena dinților lipsă, să renunțe la un  tratament care le-ar putea salva dantura și nu în ultimul rând sănătatea întregului corp.

 

Să începem!

 

Implantul dentar doare

MIT Este prima întrebare când vine vorba de un implant dentar, dar vă putem asigură că totul este o exagerare! Tehnologia a avansat, astfel și metodele și tehnicile de implantare orală. Au dispărut vremurile când se punea problema dureri atunci când ne prezentam în cabinetul medicului dentist.

Tratamentul de implant dentar se face strict sub efectul anesteziei, astfel pacientul nu va simți nimic în momentul operației.

Urma de adevăr din acest mit este că, la începutul perioadei de acomodare, după ce efectul anesteziei dispare, este posibil să apară mici disconfortui mai mult decât suportabile care se pot ameliora cu ajutorul analgezicelor slabe prescrise de către medic. Deci stați fără griji, avem totul sub contol!

 

 

Implantul dentar este un corp străin și poate fi respins de către organism

MIT  Ideea aceasta a pornit de la presupunerea că un corp străin poate fi respins de organism, așa cum s-a întâmplat în cazul transplanturilor de organe.

Acest lucru nu este fezabil în stomatologie. Implantul dentar, așa cum am afirmat la începutul articolului, este compus din materiale care sunt biocompatibile cu toate tipurile de țesuturi, astfel încât poate fi ușor încorporat în osul maxilarului. Singurele probleme ce pot aparea sunt în cazul în care medicul stomatolog nu a executat corect procedura, dar asta deja nu mai ține de implantul dentar în sine.

 

 

Cu implant dentar nu se poate mânca orice, ca înainte

MIT  Timpul de vindecare pentru un implant dentar este cuprins între patru și șase luni, în funcție de calitatea și de cantitatea osului maxilar. În această perioadă, pacientul va purta o coroană temporară, astfel încât să își poată continua rutina normală de viață. Coroana finală va fi atașată după perioada de recuperare, iar pacientul va putea mânca tot ce își dorește, chiar și alimente tari sau crocante, la fel ca înainte.

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos, astfel vă sfătuiesc să nu renunțați în mod nejustificat la singurul tratament care v-ar putea salva dantura. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.