Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

De ce este indicată tomografia (CT) atunci când alegi să îti inserezi un implant dentar

Atunci când luați în considerare implanturile dentare, una dintre întrebările pe care vi le puteți pune este dacă este sau nu necesară o scanare CT.

 

O scanare CT, care este cunoscută și sub numele de tomografie computerizată, este un tip de radiografie care produce imagini detaliate ale secțiunii analizate. Aceasta poate fi folosită pentru a ajuta la diagnosticarea afecțiunilor medicale sau pentru a planifica tratamente.

 

Când vine vorba de implanturile dentare, o scanare CT poate fi folosită pentru a ajuta medicul dentist să determine dimensiunea și forma maxilarului dumneavoastră și pentru a verifica dacă există anomalii. Dacă aveți afecțiuni de sănătate care ar putea avea un impact asupra procedurii de implant dentar, medicul dentist vă va  recomanda și mai mult să faceți o tomografie computerizată înainte de operație.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Ce este o tomografie dentară?

 

O tomografie dentară computerizată (CT) reprezintă o metodă non invazivă de diagnosticare a unor leziuni interne ce altfel nu pot fi identificate, decât cu ajutorul unei intervenții chirurgicale sau a unei autopsi.

 

Un scaner CT (computerul tomograf) este un dispozitiv care utilizează și încorporează tehnologia cu raze X pentru a crea imagini ale părții examinate sau ale întregului corp în format 3D, permițând medicilor să studieze în detaliu organele interne, vasele de sânge și structura osoasă.

 

Aparatul imagistic produce raze X ce pătrund corpul sau partea analizată și  sunt absorbite în mod diferit de țesuturile umane, în contextul densității lor diferite. Deci, în practică, fiecare parte analizată va reacționa diferit , iar imaginea în nuanțe de gri albăstrui rezultată în urma scanării CT va reflecta dincolo de corp, pe o placă specială, fotografică sau electronică, rezultand în acest fel radiografia pe care o știm cu toții.

 

Scanarea CT este o procedură de mare finețe astfel încât, în momentul captării imaginilor,  pacienții trebuie sa stea nemișcați cateva minute până la terminarea ei. Puteți sta relaxați, tomografia dentară nu implică deloc durere și nu presupune alte pregătiri în prealabil.

 

 

Rolul Tomografiei computerizate în inserarea unui implant dentar?

 

Tomografia dentară computerizată este un instrument important pentru investigațiile necesare tratamentului cu implant dentar. Aceasta creză un model 3D al maxilarului, foarte important pentru buna desfășurare a intervenției chirurgicale și urmărirea postoperatorie.

 

CT-ul tridimensional este un element decisiv în calitatea finală a diagnosticului și reduce riscul de erori medicale pentru medicii implantologi. Astăzi, cu o tehnologie atât de avansată, este aproape de neconceput să se insereze un implant dentar fără a obține mai întâi o imagine cu raze X.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

Tomografia dentară ajută medicul implantolog să determine:

 

  • Dacă sunt prezente infecții interdentare sau inflamații intergingivale, precum și gradul lor de dezvoltare
  • Calitatea și cantitatea osului maxilar
  • Nevoia de adiție ososasă
  • Localizarea și înclinarea rădăcinilor dinților învecinați ce trebuie luate în considerare pentru a nu le deteliora în timpul implantării
  • Poziția formațiunilor anatomice ce trebuie pastrate intacte în timpul intervenției
  • Protecția sinusurilor maxilare și al canalului mandibular

 

 

 Așa cum putem observa și mai sus, o asemenea investigație imagistică ajută la depistarea și stabilirea multor aspecte pregătitoare, făcând diferența între un rezultat promițător cu rată de succes de 100% și un eșec iremediabil.

 

Dacă medicul care urmează să se ocupe de reabilitarea danturii dumneavoastră nu vă cere o astfel de tomografie înainte de stabilirea planului de tratament, sfatul nostru este să mai cereți și o altă parere.

 

Medicii implantologi din cadrul clinicii Art Implant, din București, sunt mereu pregătiți să recomande și să analizeze fiecare detaliu care poate crește rata de succes a implantului dentar astfel încât sănătatea, timpul și bani să nu fie puse în pericol.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.