Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

De ce să nu amâni un implant dentar? Dezavantajele acestei decizii

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Nu este neobișnuit ca oamenii să amâne lucrările dentare. Poate că le este frică de dentist, poate că nu au toate informările necesare sau poate că pur și simplu nu au timp.

 

Cu toate acestea, există unele proceduri dentare care nu trebuie amânate, iar implanturile dentare sunt una dintre ele. În această postare pe blog, vom discuta despre dezavantajele amânării tratamentului cu implant dentar.

 

 

Ce este acesta?

 

Un implant dentar este o rădăcină artificială din titan, care este implantată în osul maxilarului pentru a înlocui rădăcina unui dinte care nu a mai putut fi salvat. Acesta este cea mai bună soluție pentru o înlocuire dentară, deoarece arată și se simtă ca un dinte natural și este foarte durabil.

 

Acest tratament este, de asemenea, foarte practic, deoarece te poate ajuta să capeți o masticație corectă, să vorbești mai bine și să îți îmbunătățești întreaga sănătatea orală!

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Dacă acest tratament este amânat vor apărea efectele negative și anume:

  • Osul maxilar își va pierde din calitate și cantitate
  • Dinții învecinați vor prinde mobilitate
  • Aspectul va deveni deranjant
  • Vor apărea probleme fonetice (de pronunție a cuvintelor)
  • Mușcătura va fi incorectă
  • Vor apărea tulburări digestive
  • Structura facială se va modifica

 

 

Remedierea efectelor negative asupra danturii

 

Totul se reduce la motivul și modul în care au fost pierduți dinții. Dacă vorbim despre o extracție obișnuită, implantul dentar ar trebui să fie plasat cât mai curând posibil după operație, nu mai târziu de 3-4 săptămâni.

 

Dacă implantarea este întârziată, osul receptor se va afla în procesul de resorbție. Acest lucru indică faptul că dimensiunea osului rămas va scădea și există pericolul ca acesta să nu fie suficient de mare pentru a susține implantul dentar.

 

Cu toate acestea, există momente în care pacienții, din diferite motive, nu pot efectua operația de implant dentar la timp, ceea ce duce la resorbția maxilarului. Folosind o varietate de tehnologii inovative, stomatologia modernă a dezvoltat multe modalități noi de a adăuga os la arcadele care au probleme în susținerea implantului dentar

 

Aceste tehnici se regăsesc și în clinica noastră, deci puteți sta fără grijă, Art Implant vă va ajuta în drumul dumneavoastră către un zâmbet perfect și reconstruit.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților cauzată de boala parodontală, trebuie  acționat imediat. Pentru început, boala trebuie tratată, deoarece nu se poate pune problema implantării cât timp gingiile nu sunt complet sănătoase.

 

Dacă nu acționăm în consecință de cauză și în acest caz, riscăm să pierdem din cantitatea și calitatea osului maxilar și mai ales riscăm ca boala parodontală să se extindă si la dinții învecinați.

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.