Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Ghidul suprem pentru creșterea ratei de succes a implanturilor dentare

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, art implant bucuresti

 

Dacă vă numărați printre milioanele de oameni cărora le lipsește cel puțin un dinte, implanturile dentare pot fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. Acestea sunt rădăcini artificiale care sunt implantate în osul maxilarului pentru a înlocui dinții lipsă.

 

Implanturile dentare au o rată de succes ridicată, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a crește probabilitatea unui tratament de succes. În acest ghid, vom discuta despre adiția osoasă și despre modul în care aceasta poate contribui la îmbunătățirea ratei de succes a implanturilor dumneavoastră.

 

Auziți des că, din cauză lipsei cantității de os sănătos, nu sunteți un candidat ideal pentru tratamentul de implant dentar? Dacă da, atunci aveți nevoie de o procedură de adiție osoasă (adăugare de os) pentru a putea susține un implant dentar. Iată tot ce trebuie să știți despre această tehnică!

 

 

De ce se ajunge la acest scenariu nefavorabil?

 

Pierderea de os maxilar se produce din cauza:

  • Pierderilor dentare netratate;
  • Infecțiilor netratate;
  • Afecțiunilor la nivelul gingiilor;
  • Traumelor dentare.

 

Tehnica de adiție osoasă presupune creșterea volumului de os pentru a oferi suport. Este frecvent utilizată pentru a oferi un suport de lungă durată pentru un viitor implant dentar.

 

Implanturile dentare sunt cu atât mai longevive, cât și mai funcționale atunci când sunt învelite în totalitate de un os bun, suficient cantitativ și calitativ.

 

Una dintre cele mai importante investigații este aceea din etapa de evaluare a implantului dentar, adică dacă osul este potrivit și suficient cantitativ pentru o osteointegrare reușită.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, art implant bucuresti

 

După o examinare vizuală, medicul vă va palpa gingiile și, nu în ultimul rând, vă va efectua sau cere o scanare CBCT. Cu ajutorul unui software specializat, putem ajusta imaginile tomografiei computerizate dentare pentru a obține măsurători precise ale osului din regiunea care urmează să primească implantul dentar.

 

Acest program permite, de asemenea, poziționarea "virtuală" a unui implant, în locația alesă,  pentru a vedea dacă există suficientă cantitate de os, disponibil sau dacă este nevoie de țesut osos suplimentar.

 

 

Există mai multe motive pentru care medicul dumneavoastră poate recomanda o adăugare de os pentru implantul dentar:

 

  • Volum osos este insuficient cantitativ sau calitativ pentru inserarea implantului;
  • Dinții pierduți în urmă cu mulți ani și netratați au dus la reducerea volumului de os;
  • Boala parodontală a dus la pierderea osoasă;
  • Traumatismele sau infecțiile au deteriorat calitatea sau volumul de os;
  • Deși implantul poate fi inserat, cantitatea sau calitatea insuficientă de os ar duce la un rezultat compromis al tratamentului.

 

 

Vestea bună este că, nu în toate cazurile este nevoie neapărat de o astfel de adiție. Dacă examinările pre-operatorii arată că osul dumneavoastră este într-o cantitate suficientă și nu prezintă traumatisme, această etapă poate fi sărită și să trecem direct la planul de tratament pentru inserarea implantului dentar.

 

Nu vă faceți griji că prețul serviciilor noastre este un obstacol pentru dumneavoastră, dar țineți cont de faptul că sănătatea este mult mai importantă decât costul. Credem că fiecare persoană ar trebui să aibă acces la asistență stomatologică de înaltă calitate și suntem dedicați să vă oferim servicii excepționale și durabile la prețuri cât mai avantajoase.

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

 

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.