Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Implantul dentar: Cea mai bună soluție pentru înlocuirea unui dinte extras

Atunci când vi se extrage un dinte, medicul stomatolog vă va sfătui cu privire la cea mai bună soluție pentru înlocuirea acestuia. În cele mai multe cazuri, acesta vă va recomanda implantul dentar.

 

Acest lucru se datorează faptului că implanturile dentare sunt o soluție durabilă care va arăta și se va simți ca dinții dvs. naturali. În această postare pe blog, vom discuta despre beneficiile implanturilor dentare și despre motivul pentru care acestea sunt adesea cea mai bună alegere pentru înlocuirea unui dinte extras.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Hai să începem prin a explica ce este o extracție dentară

 

Extracția este o intervenție chirurgicală care are ca scop îndepartarea unui dinte care nu mai poate fi salvat printr-un tratament obișnuit sau care, prin prezența lui pe arcadă, împiedică alinierea corectă a dinților sau erupția acestora.

 

Extracția dentară se realizează după efectuarea și analizarea unei radiografii și mai ales după administrarea anesteziei locale, injectabile sau sub formă de spray. În general, la copii este folosită anestezia cu spray, în timp ce adulții au nevoie de o abordare mai concentrată și mai profundă care se injectează în gingie.

 

În urma unei extracții, în dantură rămân goluri inestetice care nu se pot rezolva pe cale naturală, de aceea recomandarea medicilor este tratamentul cu implant dentar.

 

Efectele negative ale lipsei dinților:

 

- Resorbția osului maxilar

- Retracția gingiei

- Migrarea dinților învecinați

- Probleme masticatorii și deformarea mușcăturii

- Pronunția defectuasă a cuvintelor

 

Pentru fiecare dintre problemele enumerate mai sus, medicii recomandă cea mai sigură și eficientă procedură de restaurare dentară. Implantul dentar este acea rădăcină artificială în formă de șurub, realizat din titan, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

 

Cele mai importante caracteristici ale implanturilor dentare:

 

  • Sunt 100% biocompatibile cu țesutul uman
  • Restabilesc funcțiile estetice
  • Pot susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Restabilesc capacitățiile funcționale ale danturii (masticația și fonetica)

 

 

Această procedură implică durere?

 

Răspunsul nostru este că nu! Această întrebare este pe buzele tuturor pacienților. Tehnologia a avansat considerabil în ultimii ani, făcând ca ideea de disconfort la dentist să fie doar un mit.

 

Deși acest lucru poate părea adevărat, inserarea unui implant dentar nu doare. Procedura se realizează sub efectul anesteziei și nu există niciun disconfort în momentul instalării. Este posibil să existe o minimă durere în primele câteva zile după plasare, care este mai mult decât gestionabilă și poate fi ameliorată cu analgezice ușoare.

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu pregătiți să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la  doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.