Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

În ce situații tratamentul cu implant dentar nu este o opțiune?

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

Așa cum am mai discutat și în articolele anterioare, tratamentul cu implant dentar este o opțiune pentru pacienții care se confruntă cu pierderi dentare și doresc o reabilitare orală, fie pentru a scăpa de anumite goluri inestetice din dantură fie pentru a scăpa de chinul protezei dentare mobile.

 

Implantul dentar este o rădăcină artificială din titan care se inserează în osul maxilar și are rol de ancoră pentru viitorul tratament protetic ( coroană/ punte/ proteză dentară).

 

Există o serie de opțiuni de tratament cu implanturi dentare disponibile pentru pacienți, dar există și unele cazuri în care aceasta nu este o opțiune. În această postare de pe blog, vom discuta despre situațiile în care nu pot fi inserate implanturile dentare.

 

 

Cazurile în care implanturile dentare nu sunt o opțiune

 

  • Cazul #1. Pacientul are un sistem imunitar foarte slăbit

Acest impediment poate duce la riscul de pierdere al implantului dentar din cauza respingerii organismului a corpului strain. Sistemul imunitar poate fi deficitar și în cazul pacienților care urmează tratamente medicamentoase de lungă durată. Cel mai indicat este să mergeți la un consul pentru a cere părerea unui specialist.

 

 

  • Cazul #2. Pacientul nu mai are cantitatea de os maxilar necesară

În această situație osteointegrarea nu poate avea loc, deoarece osul maxilar este în cantități prea mici și este nevoie de o adiție osoasă. Acest lucru se întâmplă deobicei în cazul pacienților care au așteptat o perioada prea mare de timp până să apeleze la o soluție de înlocuire a dintelui pierdut, osul ramas gol retrăgându-se.

 

 

  • Cazul #3. Pacientul suferă de boli parodontale

Dacă știți că suferiți de parodontoză sau în urma unui consult stomatologic rezultă acest lucru, tratamentul cu implant dentar poate fi luat în considerare doar după ce boala gingiilor este tratată.

 

 

  • Cazul #4. Pacientul suferă de Bruxism

Bruxismul înseamnă scrâșnirea dinților în momente de stres sau noaptea, în somn. Acestă boală trebuie rapid tratată înainte ca inserarea să aibă loc, altfel riscați să deteriorați implantul dentar.

 

 

  • Cazul #5. Femei însărcinate sau care alăptează

În acest caz tratamentul cu implant dentar nu este o opțiune, deoarece femeilor însărcinate nu li se poate administra anestezie.

 

 

  • Cazul #6. Pacienții care suferă de diabet insulinodependent, ciroza hepatică, hipertensiune arterială severă

În aceste cazuri cel mai indicat este să cereți părerea unui medic specialist pentru a vă analiza șansele de a apela la un tratament cu implant dentar.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

Vă doriți totuși un zâmbet complet?

 

Chiar dacă, așa cum am putut observa mai sus, în anumite cazuri tratamentul cu implanturi dentare nu este o opțiune realizabilă, clinica stomatologică Art Implant dispune de o tehnologie avansată și de medici cu o vastă experiență în domeniu.

 

Specialiștii noștri sunt pregătiți să vină în ajutorul dumneavoastră cu o serie de tratamente care vă pot scapa de majoritatea impedimentelor de mai sus astfel încât să puteți deveni un candidat ideal pentru tratamentul cu implanturi dentare pentru a vă reîntregi dantura.

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.