Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Îngrijirea în 5 minute a implanturilor dentare: Cel mai simplu mod de a vă îngriji implanturile

Dacă aveți implanturi dentare, atunci știți cât de important este să le acordați o îngrijire corectă. Curățarea adecvată a implanturilor dentare poate ajuta la menținerea lor în stare excelentă și la prevenirea apariției oricăror probleme. În această postare pe blog, vom discuta despre cel mai simplu mod de a avea grijă de implanturile tale dentare, acasă, în doar 5 minute!

 

Implantul dentar este cea mai revoluționară descoperire în materie de restaurare dentară, înlocuind și restabilind funcțiile normale ale dintelui pierdut, atât cele funcționale cât și cele estetice:

 

  • Redă frumusețea zâmbetului
  • Împiedică retracția gingivală
  • Împiedică resorbția osoasă
  • Împiedică migrarea dinților învecinați
  • Îmbunătățește funcțiile masticatorii
  • Îmbunătățește funcțiile fonetice

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica art implant bucuresti

 

Sfaturi de specialitate de la medici Art Implant despre cum să vă îngrijiți implantul dentar acasă

 

  • Utilizați produsele de igienizare corecte, în funcție de nevoile danturii dumneavoastră

 

Igienizarea orală este cel mai important pas în menținerea sănătăți implantului dentar astfel, produsele folosite trebuie să fie potrivite nevoilor dinților și gingiilor dvs. Dacă sunteți o persoană cu gingii sensibile puteți încerca o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți care să conțină fluor pentru a prevenii depunerile de tartru și cariile.

Puteți oricând să consultați medicul implantolog pentru a vă indica ce tip de produse să folosiți în funcție de nevoile dvs. particulare.

 

 

  • Asigurați-vă că executați corect periajul

 

Periajul este o parte importantă a rutinei de curațare. Asigurați-vă că faceți acest lucru de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă, dacă este posibil.

Pregătiți periuța de dinți prin a o umezi și a aplica o cantitate potrivită de pastă aleasă conform indicațiilor medicului implantolog.

Începeți periajul printr-un ansamblu de mișcări de la măselele superioare din spate din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și interiorul trebuie curățat bine!

 

 

  • Folosiți apa de gură

 

Pentru un plus de prospețime și un produs ce previne depunerile de tartru și cariile, este indicat să folosiți și apa de gură, de cel puțin 2 ori pe zi, dupa fiecare periaj sau ori de câte ori vă simțiți respirația urât mirositoare.

 

 

  • Nu spargeți în dinți alimentele cu coajă

 

Chiar dacă aveți voie să mâncați tot ce vă doriți, dinții naturali sau implanturile dentare nu au fost create pentru a fi folosite pentru decojirea alimentelor tari.

Evitați să spargeți în dinți alimente precum nucile, fisticul sau alunele de pădure. Folosind ustensilele special concepute pentru astfel de acțiuni, dantura dvs. va rămâne intreagă mult timp de acum încolo!

 

 

  • Evitați alimentele sau băuturile prea fierbinți

 

Implantul dentar este o rădăcină metalică din titan, de aceea reține căldura mai mult decât orice alt organ cu țesut moale de origine umană.

Atunci când consumați lichide sau alimente prea fierbinți toată căldura se va strânge în interiorul implantului dentar și se va elibera în osul receptor, deteliorând astfel prin ardere celulele din stratul de suprafață, adică gingia.

Distrugerea în mod repetat a acestor celule combinată cu forțele pe care maxilarul le exercită în momentul masticației pot duce, în timp, la pierderea implantului dentar.

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu pregătiți să vă primească pentru a vă oferii cele mai bune sfaturi în materie de îngrijire orală. Suntem doar la un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.