Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Medicii Art Implant raspund la o nouă serie de întrebări despre implanturile dentare

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, art implant bucuresti

 

Implanturile dentare sunt o procedură dentară populară care vă poate îmbunătăți zâmbetul și sănătatea orală. Dacă luați în considerare implanturile dentare, este posibil să aveți o serie de întrebări despre procedură.

 

De aceea, am rugat echipa noastră de medici implantologi să răspundă la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care pacienții le pun despre implanturile dentare, așa cum au mai facut-o si într-un articol anterior (vezi aici).

 

În această postare pe blog, veți afla tot ce trebuie să știți despre implanturile dentare, de la modul în care sunt efectuate până la ce fel de rezultate vă puteți aștepta.

 

 

  • #1 De ce trebuie înlocuit un dinte lipsă?

 

Atunci când un dinte nu este înlocuit după ce a fost pierdut, dinții vecini și cei opuși se vor dezechilibra. În timp, acest lucru poate duce la probleme cu mușcătura.

 

Dacă dinții dvs. nu sunt aliniați corect (malocluzie) sau dacă aveți o mușcătură strâmbă, aceasta poate pune în pericol sănătatea întregii danturi. Există, de asemenea, riscul ca dinții adiacenți să se carieze prematur și să prindă mobilitate.

 

 

  • #2 Ce înseamnă mai exact material biocompatibil?

 

Implantul dentar este alcătuit dintr-un material perfect biocompatibil. Adică este un material care se integrează în orice țesut uman, făcând posibilă osteointegrarea. Un exemplu de astfel de material este titanul.

 

 

  • #3 Ce înseamnă osteointegrare?

 

Osteointegrarea este termenul utilizat pentru a descrie o conexiune coerentă și structurală între osul viu și suprafața unui implant. Osteointegrarea reprezintă conexiunea fizică imediată dintre suprafața implantului și osul înconjurător, fără implicarea altor țesuturi.

 

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, art implant bucuresti

 

Implanturile dentare vă oferă cea mai bună șansă de a completa dinții lipsă, astfel încât aceștia să arate și să se simtă naturali. Pentru a obține implanturi dentare care să dureze, trebuie să aveți grijă de ele după operație, vizitându-vă dentistul în mod regulat și practicând obiceiuri bune de igienă orală acasă.

 

 

 

Implanturile dentare oferă cea mai practică soluție pentru pierderea dinților, atât din punct de vedere al eficienței, cât și al durabilității. De asemenea, aceștia restabilesc capacitatea unei persoane de a mușca și mesteca în mod corespunzător, precum și de a reda zâmbetul său frumusețea inițială.

 

Totuși, este esențial să nu întârziem să mergem la un dentist dacă pierdem un dinte. Dinții lipsă pot duce la tot felul de probleme, cum ar fi o sănătate orală precară sau probleme de alimentație (din cauza dificultății de mestecat).

 

Un alt lucru grozav la implanturile dentare este că dinții sănătoși din jur nu trebuie să fie "sacrificați" pentru ele, așa cum se întâmplă în cazul altor tratamente protetice.

 

 

 

Efectele negative ale amânării înlocuirii cu implant dentar a dinților lipsă:

- Migrarea dinților vecini

- Mușcătura incorectă (care afectează articulația mandibulei și provoacă dureri sau probleme digestive)

- Modificarea pronunției anumitor sunete

- Scăderea stimei de sine (scăderea vieții sociale)

- Accentuarea ridurilor de expresie

- Slăbirea mușchilor feței

- Aspect îmbătrânit al feței

- Resorbția (atrofierea) țesutului osos

- Dinții rămași se pot toci, fisura, fiind suprasolicitați, se pot caria mai ușor

- Absența contactelor dentare uniforme, pe toți dinții, duce la modificarea trăsăturilor faciale

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet complet și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.