Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

SFATURI POSTOPERATORII: CE ESTE INDICAT SĂ MĂNÂNCI DUPA INSERAREA UNUI IMPLANT DENTAR

implant dentar

 

Dacă sunteți una dintre multele persoane care se gândesc la tratamentul cu implant dentar sau ați trecut deja prin această etapă, poate vă întrebați ce ar trebui să mâncați după aceea.

 

Operația de inserare a unui implant dentar este o procedură relativ ușoară, dar este totuși important să urmați instrucțiunile postoperatorii pentru a asigura o vindecare corespunzătoare. În această postare pe blog, vă vom oferi un ghid cu privire la ce să mâncați după efectuarea tratamentului.

Lista alimentelor care vă sunt recomandate după inserare

  • Produsele făinoase și legumele:

Fasolea fiatră și pastele sunt preparate foarte ușor de mestecat și nu vă vor dăuna deloc implantului. Sunt, de asemenea, alimente sățioase, iar asezonate după gust pot fi și foarte delicioase.

 

Legumele fierte și pasate îți vor fi un ajutor de nădejde imediat după inserare și chiar sunt recomandate, deoarece sunt bogate în vitamine și minerale.

 

Piureul de cartofi este un preparat ușor și sățios, perfect în perioada de refacere după operație. Poate fi consumat în orice parte a zilei fiind un aliment ușor de mestecat și digerat.

 

Orezul, supele cremă sau budincile sunt recomandate încă din prima clipă după intervenție, fiind delicioase și ușor de mestecat.

 

Hummusul este o pastă delicioasă și nutritivă făcută din semințe de susan și piure de năut, care vă poate potoli rapid senzația de foame, fiind destul de sățioasă.
 

  • Fructele:

Evident că de aici sunt nelipsite bananele, deoarece pot fi consumate ca atare sau pot fi amestecate cu iaurt sau miere.

Aceste fructe sunt o sursa foarte bună de potasiu și pot fi consumate în orice moment al zilei, fiind foarte sățioase și ușor de mestecat.

 

Și avocado face parte din fructele consistente și ușor de mestecat, care poate fi consumat în diferite feluri, cu sare și lămâie sau îl puteți face piure și mânca cu încredere oricând doriți.

 

O altă categorie de produse benefice sunt și sucurile naturale, recomandate în  procesul de recuperare, dacă doriți să aveți o dietă bogată în vitamine și nutrienți.
 

  • Carnea și altele:

Pieptul de pui, fiert foarte bine, poate fi o alternativă de preparat moale care nu vă va deranja în momentul mestecării.

 

Tonul, un alt tip de carne pe care îl puteți servi cu încredere la prânz sau seara. Dacă vreți să aveți un stil de viață sănătos, vă puteți bucura de ton în salate sau gol, după preferințe.

 

Cu o valoare nutritivă ridicată, ouăle sunt bune și recomandate în oricare parte a zilei. Puteți mânca acest aliment în fiecare zi, cel puțin pe durata fazei de vindecare după inserarea implantului dentar.

Ce alimente nu aveți voie?

Medicii Art Implant, din București, vă recomandă să evitați cu strictețe nucile, alunele, fisticul, alimentele crocante, merele, bomboanele, guma de mestecat, etc., pentru a împiedica deteliorarea rapidă a implantului dentar.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.