Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare
Articole   -   Ortodonție

Am nevoie de aparat dentar? Iată cum vă puteți da seama

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica art implant

 

În cele ce urmează, vom afla cum poți ști dacă ai nevoie de aparat dentar. Odată ce ai identificat problemele cu dinții și gingiile tale, este timpul să iei măsuri pentru a le rezolva.

 

Există mai multe semne care indică faptul că aparatul dentar este soluția potrivită pentru tine, iar medicii Art Implant le vor detalia astfel încât să le poți identifica mai ușor și să poți cere ajutor specializat.

 

În funcție de nevoile și preferințele pacientului, aparatele dentare sunt disponibile în diferite modele pentru a trata o varietate de anomalii dentare. Acestea funcționează prin aplicarea unei presiuni asupra dinților, care îi deplasează treptat în poziția corectă.

 

 

Cum îți dai seama că suferi de o anomalie dentară?

 

Există multe tipuri diferite de anomalii dentare, care sunt poziții neregulate ale dinților și care trebuie corectate pentru sănătatea orală generală. Le vom trece în revistă pe cele mai frecvente, astfel încât să puteți vedea dacă vreuna se aplică propriilor dumneavoastră dinți:

 

  • Ocluzia adâncă – este prezentă atunci când dinții superiori acoperă vertical mai multe de jumătate din suprafața dinților de pe arcada inferioară;

 

  • Ocluzia deschisă – se remarcă atunci când dinții frontali, de pe ambele arcade, nu se ating în momentul mușcăturii;

 

  • Ocluzia inversă – reprezintă înclinarea accentuate spre exterior a dințiilor de pe arcada inferioară față de cei de pe arcada superioară;

 

  • Înghesuirea dentară – este întâlnită atunci când dinții sunt prea mari sau oasele maxilare prea mici și astfel apar înghesuirile dentare. De cele mai multe ori remarcăm această anomalie în momentul apariției caninilor superiori care neavând loc erup înafara arcadei.

 

  • Spațierea dentară – este atunci când dinții sunt mai mici, astfel se crează spațiile interdentare;

 

  • Compresia de maxilar – reprezintă înclinarea accentuată spre exterior a dinților de pe arcada de sus, față de cei de pe arcada de jos.

 

Dacă problema dvs. dentară se potrivește cu oricare dintre descrierile de mai sus, ar trebui să vizitați un ortodont cât mai curând posibil pentru a începe tratamentul.

 

 

Aceste anomalii dentare trebuie tratate pentru a vă:

  • Recăpăta aspectul estetic al danturii;
  • Scădea riscul parodontoză;
  • Reduce riscul de acumulare de tartru și formare de carii;
  • Elimina riscul tulburărilor digestive cauzate de masticația incorectă;
  • Recăpăta funcțiile fonetice normale;
  • Recăpăta fizionomia armonioasă a feței.

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet drept și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.