Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare
Articole   -   Ortodonție

Cum să-ți păstrezi dinții sănătoși în timp ce porți aparat dentar

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica art implant

 

Pentru a avea un zâmbet sănătos, este important să ai grijă de dinții și gingiile tale în mod corespunzător. Cu toate că aparatul dentar te ajută enorm în procesul de recuperare, nu înseamnă că trebuie să neglijezi igiena orală. Din contră! Acum este momentul să fii mai atent decât oricând la igiena ta orală.

 

Este important să ai o igienă orală riguroasă în timpul tratamentului cu aparat dentar pentru că:

 

  • Sănătatea danturii este obligatorie indiferent dacă urmați un tratament sau nu;
  • Depunerile de tartru pot afecta evoluția tratamentului;
  • Este foarte important să prevenim apariția carilor și formării de tartru;
  • O dantură curată ne dă o stare de bine;
  • Previne îngălbenirea dinților.

 

 

Pașii către o igienă orală completă și corectă acasă

 

  • Executați un periaj corect și regulat

 

Cel mai bun mod de a vă curăța dinții este să o faceți după fiecare masă, dar dacă acest lucru nu este posibil, încercați să vă spălați dantura obligatoriu dimineața și seara. Prin curățarea constantă a dinților, îndepărtați resturile alimentare care s-ar putea transforma în tartru.

 

Alegeți o periuță de dinți în funcție de nevoile dumneavoastră dentare și folosiți o pastă de dinți bogată în fluor pentru a ajuta la îndepărtarea tartrului.

 

Pentru a începe, umeziți periuța de dinți și adăugați cantitatea potrivită de pastă de dinți. Începeți periajul din partea stângă sus a gurii și deplasați-vă în sensul acelor de ceasornic. Asigurați-vă că plasați periuța la baza fiecărui dinte și trageți în jos, mai degrabă decât să împingeți resturile alimentare sub linia gingiei. Repetați acest proces pe suprafața interioară a fiecărui dinte pentru o curățare completă.

 

 

  • Folosiți ața dentară

 

Folosirea aței dentare este o parte importantă, adesea trecută cu vederea, a îngrijirii dinților. Aceasta poate ajunge în spații mai mici la care periuța nu poate ajunge, între dinți, de exemplu.

 

Ața dentară va contribui la îndepărtarea resturilor alimentare rămase între dinți. Pentru început, rupeți o bucată de ață dentară de 30-40 cm, apoi înfășurați-o în jurul degetelor arătătoare și curățați fiecare dinte cu mișcări ușoare în fața oglinzii. Procedând astfel, veți evita să vă deteriorați gingiile.

 

 

  • Folosiți și apa de gură

 

Pentru a vă asigura că dinții rămân curați și că aparatul dentar rămâne în stare bună pentru o perioadă lungă de timp, apa de gură trebuie folosită ca ultim pas al rutinei de îngrijire la domiciliu.

 

După periaj și folosirea aței dentare, clătiți-vă cavitatea bucală cu apă de gură timp de câteva minute. Acest ultim pas vă va da un gust proaspăt și siguranța că ați efectuat o igienă temeinică acasă.

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet drept și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor implantologi din clinica Art Implant, din București, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet reconstruit
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.