Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare
Articole   -   Ortodonție

Întrebări frecvente despre aparatele dentare

aparat dentar bucuresti, clinica stomatologica art implant

 

Întrebările despre aparatele dentare sunt frecvente, iar răspunsurile pot fi greu de găsit și pot influența pacienții într-un sens negativ cu privire la acest tratament. De aceea, am creat acest articol în care vom enumera cele mai frecvente întrebări și vor răspunde la ele medicii noștri specialiști în ortodonție.

 

Există o mulțime de informații eronate bazate pe mituri actuale care pot determina pacienții să renunțe la tratamentul cu aparate dentare, ceea ce poate afecta negativ sănătatea orală, precum și aspectul facial și încrederea pacientului.

 

Întrebări frecvente

 

Î: În ce măsură aparatul dentar afectează modul de vorbire al unei persoane?

 

R: Dacă ne referim la aparatul dentar lingual, care se amplasează pe partea interioară a dinților, este posibil să aveți dificultăți de vorbire, în pronunțarea anumitor sunete sau cuvinte, însă stați fără grijă! Acest lucru este des întâlnit la anumiți pacienți, dar nu și obligatoriu, fiind, totodată, doar o situație temporară, până când vă veți obișnui cu el.

 

Dacă vorbim despre aparatele dentare clasice, inserate pe partea exterioară a danturii, perioada de acomodare în momentul rostirii cuvintelor este și mai mică și uneori este insesizabilă.

 

 

Î: Care sunt beneficiile purtării aparatului dentar?

 

R: Pacienții ar trebui să se ghideze în primul rând după aceste puncte forte:

  • Îmbunătățirea aspectului dinților dumneavoastră;
  • Scăderea riscului de parodontoză;
  • Reducerea riscului de acumulare de tartru și formării de carii;
  • Masticație corectă, care poate preveni sau atenua tulburările digestive;
  • Redă armonia facială;
  • Corectează anomaliile dentare severe;
  • Ajută la corectarea vorbirii.

 

 

Î: Tratamentul cu aparat dentar este dureros?

 

R: Este doar parțial adevărat că pacienții simt disconfort la începutul tratamentului, atunci când aparatul dentar este montat pentru prima dată. Pentru majoritatea oamenilor, senzația de disconfort dispare după foarte puțin timp. Cele mai noi aparate dentare funcționează prin aplicarea unei presiuni ușoare, dar constante, astfel încât nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la durere.

 

 

Î: Aparatele dentare funcționează doar în cazul copiilor?

 

R: O concepție total greșită este aceea că doar pacienții tineri pot beneficia de un tratament cu aparat dentar. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat! Pacienții de toate vârstele pot profita de beneficiile acestor tratamente.

 

Fie că sunteți un pacient tânăr, care are nevoie de tratament ortodontic pentru a vă dezvolta corect și în armonie structura dentară, fie că sunteți un adult care dorește să rezolve probleme de lungă durată, sunteți un candidat ideal pentru tratamentul cu aparat dentar!

 

 

Î: Aparatele dentare sunt inestetice?

 

R: Nu este nevoie să aveți prejudecăți împotriva acestui tratament - el redă încrederea în sine și sănătatea orală! Aparatele dentare moderne de astăzi sunt disponibile în multe modele și culori, astfel încât puteți găsi soluția ideală, care să se potrivească cel mai bine personalității dumneavoastră.

 

Chiar dacă vorbim despre aparatele dentare cu brackeți metalici, acestea pot fi accesorizate cu elastice colorate sau pot fi de culoarea dintelui, pentru a trece neobservate. Cele linguale sunt poziționate pe partea interioară a dinților, iar la modă sunt cele invizibile, care nu sunt observate de cei din jur.

 

 

Medicii din clinica stomatologică Art Implant, din București, sunt mereu dornici să vă ajute în călătoria dumneavoastră către un zâmbet drept și sănătos. Suntem la doar un apel distanță, așa că nu amânați ceea ce poate însemna sănătatea dumneavoastră orală.

Pentru mai multe informații și întrebări, vă puteți adresa cu încredere medicilor noști specialiști din clinica Art Implant, care sunt mereu pregătiți să vă raspundă și să vă ajute în drumul dumneavoastră catre un zâmbet corect aliniat

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.