Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Chirurgie dentară

Chirurgia dentara este ramura medicinii stomatologice care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul patologiei tesuturilor dure si moi ale cavitatii orale (gurii).

 

 

  • Practic, tot ce tine de plasmolifting dentar, implant dentar sau extractii dentare, grefarea osoasa, chirurgia preprotetica cu scopul optimizarii maxilarului pentru un implant, pentru punti sau proteze dentare.
  • Chirurgia dentoalveolara foloseste o serie de tratamente stomatologice care implica modificarea dintilor si a structurilor osoase adiacente.

Chirurgie de regenerare şi adiţie osoasă

Chirurgie de regenerare şi adiţie osoasă -Osul alveolar poate fi afectat de anumite condiţii parodontale care, în timp, determină pierderea danturii, ducând chiar la atrofierea maxilarului. Pentru a ameliora acest scenariu, chirurgia de regenerare şi adiţie osoasă oferă pacienţilor soluţia potrivită pentru a-şi recăpăta sănătatea dentară. Procedura se recomandă persoanelor cu parodontită sau alte afecţiuni gingivale ce presupun riscul de a pierde ţesutul osos. De asemenea, ar putea fi o intervenţie necesară înaintea implantului dentar, dacă structura osoasă prezintă anomalii.

 

Ce este chirurgia de renegerare şi adiţie osoasă

 

Chirurgia de regenerare şi adiţie osoasă este partea din medicina dentară care se ocupă de reconstrucţia ţesutului osos dentar pierdut în urma deteriorării printr-un procedeu de înlocuire a acestuia cu un material integrat în gingie, de sinteză  sau recoltat direct de la pacient.

 

Componente

 

Implantul care va înlocui osul original poate fi prelevat chiar de la pacientul în cauză cu ajutorul unei grefe din bărbie, mandibulă sau maxilar. Acest ţesut este cel mai bine tolerat de organism şi trebuie prelevat de la minimum 5 mm de rădăcină.

Există şi posibilitatea integrării unor ţesuturi artificiale precum o membrană de colagen sau chiar o grefă din ceramică.

 

 

Cum se realizează

 

Intervenţia este precedată de detartraj şi chiuretajul rădăcinilor. Implantarea grefei se realizează în locul osului original printr-o incizie ce separă gingia de structură osoasă. După suturarea porţiunii, se aplică un bandaj special. Scopul procedurii este să stimuleze regenerarea osoasă. După încheierea operaţiei, se recomandă o igienă orală atentă pentru vindecarea rapidă a porţiunii afectate.

 

Contraindicaţii la  procedura de chirurgie de regenerare şi adiţie osoasă

 

Pacienţii cu diabet au nevoie de o atenţie suplimentară atunci când apelează la această procedură. Boala lor reduce ritmul vindecării şi reacţiile autoimune pot periclita şansa de reuşită a operaţiei.

Avantaje

  • Este primul pas pentru reconstrucţia danturii;
  • Susţine lucrări de implant dentar;
  • Elimină riscul ca dinţii sănătoşi să fie afectaţi.

Sfaturi

  • Urmează cu stricteţe recomandările medicului priving igiena orală, astfel încât să împiedici bacteriile să afecteze lucrarea;
  • Aplică comprese reci la nivelul feţei pentru a ameliora imflamarea;
  • Renunţă la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotină şi gudron la nivelul implantului sau afectarea circulaţiei sangvine la nivelul gingiei.

Chirurgia de regenerare şi adiţie osoasă poată fi extrem de utilă iar tehnologia modernă elimină durerea din ecuaṭie.